27-10-08

Halloween...

nog enkele dagen en de griezels2008-10-27-a

komen weer tevoorschijn, het is bijna Halloween...  langzaam maar zeker waait dit herfstfeest uit Amerika over naar onze contreien...  vele huizen zijn in de ban van het mysterieuze en veranderen stilaan in mystieke spookhuizen.

Ook bij ons verschijnen de spoken.  Maar wel die van het lieve type, ze scheppen een gezellige kaarsjessfeer op deze donkere dagen.2008-10-27-b  Pompoenen worden uitgehold en ook zij kijken ons lachend aan met hun flikkerende thelichtjesogen. 2008-10-27-c

Van hun ingewanden maken we volgend soepje:

Voor 4 personen:  500 gr. pompoen, 1 preiwit, 1 banaan, 165ml kokosmelk (blik), 2 cm verse gember 8 dl kippenbouillon (1.5 blokje opgelost in 8 dl heet water), 2 eetlepels olijfolie, 2 koffielepels kerriepoeder, peper en zout.

Voor de afwerking: 1 dl room en 1 mespuntje kerriepoeder.

Snij het preiwit in ringen, het vruchtvlees van de pompoen in blokjes, de banaan in stukjes, schil en rasp het stukje gember.  Kruid de room met zout, peper en een mespuntje kerrie en klop halfstijf op.  Zet de room koel weg tot u de soep opdient.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote kookpot en stoof de prei glazig (niet laten kleuren).  Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte gember en 2 koffielepels kerrie toe en laat nog 5 minuutjes stoven.

Overgiet met de kippenbouillon en kokosmelk, dek af en laat het geheel nog 15 à 20 minuten koken op een zacht vuurtje.2008-10-27-d

Mix de soep fijn en leng ze indien nodig aan met wat water.  Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog een beetje kerrie.

Afwerking:  giet de soep in soepkommetjes en verdeel over elk kommetje wat halfopgeklopte kerrieroom en dien onmiddellijk op.  Tip:  de soep kan ook perfect zonder room worden gegeten.  U kan ze nog een extra smaaktoets geven door er een 1/2 dl sherry aan toe te voegen.

 

Smakelijk en....

 

2008-10-27-e

11:59 Gepost door anita in Actualiteit | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

25-10-08

Winteruur staat voor de deur

Dit weekend spelen we opnieuw met de tijd.2008-10-25-e

In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 oktober draaien we de klok een uur achteruit en gaat de wintertijd opnieuw in. We kunnen dus een uurtje langer slapen.


Energie besparen
In de nasleep van de oliecrisis van 1973 voerde Frankrijk de zomertijd in 1976 in om energie te sparen. De Britse eilanden kenden de zomertijd al van daarvoor en de Benelux volgde in 1977. De Europese en Belgische regelgeving leggen de zomer- en de wintertijd op, met als laatste wapenfeit een Koninklijk Besluit van 19 december 2001, gebaseerd op richtlijn 2000/84/EG van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 19 januari 2001.

Uur langer slapen

Zondagmorgen 26 oktober om 03.00 uur draaien we de klok een uur achteruit, zodat we op GMT+1 (GMT is min of meer de wereldtijd UTC) komen in plaats van GMT+2, en zodat het eensklaps 02.00 uur wordt. Slimmerds verrichten deze operatie voor het slapengaan en niet midden in de nacht. Men zal dus een uur langer kunnen slapen of andere nachtelijke activiteiten kunnen verrichten. 2008-10-25-cl

Wie nachtdienst heeft, zal een uur langer werken, tenzij er een regeling is.

Ezelsbruggetje
Voor wie telkens twijfelt of men bij het ingaan van zomer-of wintertijd de klok voor- of achteruit moet zetten, is er een makkelijk ezelsbruggetje: in het 2008-10-25-b

VOORjaar gaat de klok een uur VOORuit.
Dankzij de zomertijd kunnen we 's avonds langer van het daglicht profiteren en is er minder elektrisch licht nodig.

Tegenstanders
De Belgische Vereniging tegen de Zomertijd (BVZT) is al jaren tegen de ingreep, met als argument dat die schadelijk zou zijn voor de gezondheid. De organisatie heeft het over van een "schending van de mensenrechten". Onder aanhaling van rapporten en publicaties met een verschillende graad van wetenschappelijkheid, ziet de BVZT een relatie tussen enerzijds slaperigheid, overconsumptie van slaap- en kalmeringsmiddelen (met alle gevolgen vandien voor de ziekteverzekering), verkeersonveiligheid en anderzijds de zomertijd. Die is ook de oorzaak van een verhoging van luchtverontreiniging en fotochemische polluenten. (belga/tdb)

 

2008-10-25-a08:49 Gepost door anita in Actualiteit | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

04-06-08

Examenkoorts slaat toe....

't Is weer zover.  De examenkoorts slaat toe.  Zoonlief zijn proefwerken zijn begonnen.  De laatste schooldag van zijn 5de jaar WeWi zit erop.  Morgen eerste examen:  Frans (nu niet bepaald zijn lievelingsvak).  3
Maar ja, als de lerares nu geen te moeilijke vragen stelt, zal het wel lukken.

Gelukkig is onze Wout nogal zeker van zijn zaak en kunnen we de examenperiode zonder al te hectische toestanden  doorkomen.

Zoals het een bezorgde mama past, heb ik vanmiddag zijn lievelingskostje klaargemaakt - worsten met aardappeltjes en appelmoes -  en er ook voor gezorgd dat hij de nodige vitamientjes binnenkreeg en hem daarom op een vers geperst eten007
fruitsapje getrakteerd.  Rond de vieren kon het niet anders of zijn altijd geliefde pizza moest verschijnen. pizza006

Verder hou hem trouw gezelschap op zijn avond-uur-blokjes.  Ik, de ochtendmens, trotseer met alle plezier de late uurtjes om zoonlief morele begeleiding te geven.

Wout jongen, zet hem op, zorg dat er morgen niet alleen 038 zijn, maar...
laat zien wat je waard bent !

22:38 Gepost door anita in Actualiteit | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

17-02-08

Teller op hol...

Hebben jullie je blogtellertje ook al eens bekeken.   Hollen dat dat ding doet.  Sedert de blogjes hebben plat gelegen voor een "groot onderhoud" zijn de tellertjes op hol geslagen.

Voor de onderhoudswerken, begin van de week, had ik ongeveer 6500 keer een lezertje gehad.  Nu een miniweek later staat die teller bijna op 40000.  Roodgloeiend moet mijn blog deze week gestaan hebben, een gemiddelde van 8000 belangstellende per dag, niet mis hè!!! 


Ik heb juist het gevoel te rijden met een blogje waarvan de  kilometerteller een beetje in de juiste stand gedraaid is om toch maar een goede indruk te geven.  Eerlijk gezegd, ik voel mij daar niet goed bij.  En jullie?? 

 

Blog20

20:16 Gepost door anita in Actualiteit | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

09-02-08

Chinese Zodiac.

Op Mizzd haar blogje las ik over de Chinese dierenriem.  Eigenlijk nooit echt bij stilgestaan wat ik in die Chinese wereld wel zou zijn.  Luister, ik kwam tot volgende vaststelling.

decoration
Ik ben geboren onder het teken van het Paard - op zich wel een edel dier hè!  Mijn leven is ontstaan door een kruising van Os (papa) en Draak (mama).  Paard zijnde ben ik getrouwd met een Konijn, dat geboren is uit een Hond en een Varken.  Samen hebben we een Aap en een Paard op deze wereld gezet - kunnen jullie nog volgen? Goed -  Mijn Aapje is gelukkig getrouwd met een ander Aapje en die twee Aapjes hebben voor een Varkentje gezorgd....

Als dit niet ingewikkeld wordt!!!  Geef mij maar onze eigen vertrouwde dierenriem, daar klinkt mijn verhaal zo:   Ik ben geboren onder het teken van de Tweelingen - op zich wel menselijk hè!  Mijn leven is ontstaan door een kruising van Waterman (papa) en een Kreeft (mama).  Tweeling zijnde ben ik getrouwd met een Ram, die geboren is uit een Ram en een Kreeft.  Samen hebben we een Boogschutter en een Steenbok op deze wereld gezet - kunnen jullie nog volgen? Goed -  Mijn Boogschutterke is gelukkig getrouwd met een Rammetje en die twee  hebben voor een Leeuwtje gezorgd....

Wil je ook weten welk dier je bent?  Klik even op onderstaand plaatje. 

decoration

08:02 Gepost door anita in Actualiteit | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |