17-11-07

11 juni 2007

Vandaag zal ik de volledige uitslag te horen krijgen.

Vrijdag 1 juni ben ik op onderzoek geweest in Leuven. Daar hebben ze terug een mammografie en echo genomen. Ook hebben ze een punctie gedaan - dit zonder enige verdoving, aangezien ik allergisch reageer op plaatselijke anesthesie.

Nu, 10 dagen later, kunnen ze me het resultaat melden en heb ik afspraak bij de oncoloog. Mijn zoon en schoondochter gaan met me mee. Na een kort gesprek met de assistent van de oncoloog, wordt de oncoloog er zelf bijgeroepen. Deze zegt me onomwonden: "Mevrouw u hebt kanker. Wij hebben 2 tumoren gevonden in uw rechterborst en ook een aangetaste schilwachtklier. Wij moeten daarom de volledige borst en twee derde van de klieren wegnemen. Wij stellen u voor op zondag 24 juni binnen te komen, zodat wij op 25 juni kunnen opereren."

Wat er toen in mij omging kan ik moeilijk onder woorden brengen. Ik had met deze uitspraak rekening gehouden, maar stil in mijn binnenste toch gehoopt dat het allemaal goedaardig zou geweest zijn. Nee dus, ik hoorde vanaf nu bij de kankerpatiënten.

17:31 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.