05-12-07

In de kelders van Gasthuisberg.

Bezoekje aan ziekenhuis goed en vlotjes verlopen.

Mijn vriendin D. kon me niet naar Leuven vergezellen.
Wel is ze mee geweest tot op het perron van Brussel-noord.  Daar heeft ze me uitgewuifd, precies of ik vertrok op wereldreis - zou misschien leuker geweest zijn.  De mensen moeten gedacht hebben: "Waar gaat die naartoe?... en zonder bagage!..."   Op dus, met de trein naar Leuven.
Tijdens de treinrit even naar G. gebeld om te verwittigen dat mama-lief eraankwam.

In het ziekenhuis bleek dat we de "beige" pijl (die ken ik ondertussen wel) moesten volgen naar de verdieping "0" (kelder dus, ver weg van de bewoonde wereld).  Een hele wandeling door die gangen.  Later hebben ze ons gezegd dat we, zoals voor de chemo, weer langs de achteringang mogen binnenkomen, is vele korter...  daar heb je een speciale parking. 

(Soms vraag ik me af, doen ze dit nu om het ons gemakkelijker te maken, of willen ze ons gewoon niet zien in de inkom van het ziekenhuis?  'k Zal het eerste maar geloven zeker.)

Dus, zoals reeds gezegd, de kelder in.  'k Moet wel toegeven, het is er volledig vernieuwd en mooi ingericht.  De dokters zijn er heel vriendelijk en...  de wachttijd is herleid tot... niks!!!  We mogen ons "geduld" dat we zorgvuldig hebben opgebouwd, omdat we het maanden hebben nodig gehad op al die ander diensten, terug afbouwen.... voortaan geen wachttijden meer!

Een heel vriendelijke assistente en een nog vriendelijkere professor hebben ons uitgelegd wat er juist gaat gebeuren met die bestralingen, welke delen er worden bestraald en wat ik kan verwachten als neveneffecten.  Weer niet mis, maar naar 't schijnt, is de moeilijkste periode door.  Dat zullen we maar geloven hè!

decoration

Nu volgt het plezantste van de dag!  Samen met G. en A. onze Y. van de kribbe halen.   Nog even een knuffel voor mijn kleine spruit en een babbel met mijn schoondochter en terug de trein op richting Brussel.

08:49 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

klassiek ik herinner me nog als ik voor een knobbel in de borst naar Jette moest dat dit ook in de kelders was , vond dti akelig
ik hoop dat je vlug geneest hé
ondertussen is mie al thuis en volop latijn aan het studeren , allé hop ik kan mijn latijn terug een beetje opfrissen
de zoon is nog bezig want ik heb nog geen smsje gehad
nog een fijne woensdag he
liefs

Gepost door: callemie | 05-12-07

Hoi Anita,

Ben blij voor je dat alles zo goed is meegevallen, en zoals je zegt de moeilijkste periode heb je echt achter de rug hoor, bestralingen is niets vergeleken met die chemo, dan ben je half januari klaar met de bestralingen, als je de volgende dagen begint met bestralingen, veel sterkte ermee
groetjes Sabine

Gepost door: Sabine | 05-12-07

Dag Anita

De bestralingen... Ik vond dit echt zeer akelig maar eigenlijk moet je proberen om je gedachten op nul zetten. Dan gaat het wel.
Ook de bijwerkingen vallen mee (bij mij toch!) en zijn niets vergeleken met de chemo. Ik had wel een brandwonde op de plaats van de bestralingen en voelde me vaak heel moe... maar het is leefbaar! Ik hoop voor jou dat het zal meevallen. Ik zal heel hard aan je denken en voor je duimen!

Groetjes en sterkte!
Sofie

Gepost door: Sofie | 05-12-07

*** Beige pijl ja, die weet ik ook nog maar ik moest wel naar het zesde verdiep, nl transplantatie-eenheid maar ondertussen heb ik wel alle kleurtjes van pijlen gehad..

Fijne donderdag
Groetjes

Gepost door: Marc | 06-12-07

Ik kwam hier via blog Sofie terecht. Ik wens je veel sterkte in je behandeling. Ik weet wat je doormaakt, heb het zelf ook allemaal doorstaan. Mijn verhaal staat ook op mijn blog. Moed houden...

Gepost door: Annick | 06-12-07

De commentaren zijn gesloten.