26-12-07

Kerstdag is weer voorbij

Ik  heb eventjes tijd om me achter mijn pc'tje te zetten.  Mijn man is werken en zoonlief ligt nog van zijn bed te genieten.  Daarom even het rijk (lees - internet) voor me alleen.

decoration
Kerst is weer voorbij.  Traditioneel zijn we op 24 december naar de nachtmis geweest.  Nu in het Brusselse hebben ze, hier en daar, eigenaardige opvattingen over "NACHTmis".  Gezien het hier een eeuwige taalstrijd is, moeten ze alles in het dubbel doen.  Dus twee nachtmissen, daarom, de nederlandstalige om 4 uur in de namiddag.  Als dat geen NACHTmis is !!!

Op  kerstavond hebben we met ons drietjes genoten van een gourmetje en ben ik tamelijk vroeg gaan slapen. Ik moest en zou op kersdag het voorbeeld van een gastvrouw zijn. Ik moet wel toegeven dat ik een beetje opzag tegen deze Kerst.  Ik wilde dat alles zou zijn zoals andere jaren, maar zou ik het wel aankunnen?  Maar ja hoor, alles is perfect verlopen.  Ik heb tot "s avonds stand gehouden.

Kerstdag begon tamelijk vroeg.  Om 6 uur op om met Kyra een ommetje te maken.  Rond de zevene kon ik dan starten met de voorbereidingen.  Te beginnen met:  man- en zoonlief uit bed zetten.  Gelukkig hadden zij begrip voor de situatie en hebben zij goed meegeholpen.


Mijn vriendin stond, zoals afgesproken,  klokslag 10 uur voor de deur.  Zij had een heel kort nachtje gehad, was pas om 3 uur thuisgekomen (dan stond ik al bijna terug op!).  decoration
Zij heeft een beetje voor reddende engel gespeeld.  Mijn veenbessen, welke ik reeds maandag had gemaakt, waren te lopend (had er wat teveel witte wijn ingedaan), maar geen probleem, mijn vriendin zou even een "temperke" maken en veenbessen OK!!

Terwijl zij de tafel dekte, ben ik me gaan kleden en "bijplamuren".  Eén ding heb ik echter in de kast gelaten...  mijn pruik.  Ik heb ZONDER pruik kerst gevierd en ik was heel fier op mijn ultra modern kapsel van zeker...  3 mm. en zo grijs als een muis!

Verder is Kerst heel rustig verlopen, ik heb genoten van mijn kinderen en kleinzoontje.  Van het gezellig samenzijn en de sfeer, van het lekker eten en de mislukte taart (was zo hard als een baksteen).

's Avonds, nadat mijn man zijn mama en mijn vriendin met haar broer, thuisgebracht had, decoration
hebben wij met ons tweetjes nog even nagekaart met een lekker glaasje wijn.  Rond 22 uur ben ik dan, doodop maar voldaan, in mijn bed gekropen.

11:44 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Hallo, De kerstdagen zijn inderdaad gelukkig voorbij. Niet dat ik iets heb tegen deze periode, maar eigenlijk doen veel mensen dan hun uiterste best om elkaar te waarderen en te verwennen, iets wat ook tijdens de rest van het jaar wel op zijn plaats zou zijn. Vind het moedig dat je het hebt aangedurfd om die periode te vieren zonder het haartekort te camoufleren. Dat getuigt van een overwinning op zich en geeft alleen maar moed om door te zetten. Alvast nog een prettig jaareinde en het beste voor het komende nieuwe 2008.

Gepost door: arroyo de la miel | 26-12-07

Hallo Anita Alles is goed verlopen.
Zal maar na de feestdagen op de weegschaal gaan staan.
Nu nog de dagen aftellen tot Nieuwjaar.
Nog een fijne tweede kerstdag verder
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 26-12-07

Anita Ik kom je nog een mooie tweede kerst wensen,hier is het weer wat rustig, ik ben juist thuis ik heb met de dochter nog wat pakjes gaan halen om oudejaarsavond te vieren bij haar thuis in familiekring.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 26-12-07

Hey,
SUPER dat je geen pruik hebt gedragen, echt!
En 3 mm, dat begint te tellen ;-)
Bedankt voor je hele lieve woorden op m'n blog, ze zijn een grote steun.
Dikke zoen!

Gepost door: Marie-France | 26-12-07

Een kerst zoals het moet .... Gezellig en ontspannen samen vieren. Tja die nachtmis om 4u dat is wel 'speciaal' hé.
Mijn volk is net vertrokken en 'alles' ligt hier nog, lege flessen en inpakpapier, je kent dat wel, maar het opruimen zal voor morgen zijn.
Nog een fijne avond verder.

Gepost door: Chris | 26-12-07

Hallo, Je hebt een mooie herinnering aan je Kerst en dat is het voornaamste!Ik had ook een rustige dag met mijn vriendin en haar gezin.De grote drukte hadden we het voorbije weekend ,toen waren al de kleinkinderen en kinderen hier.Het was reuze gezellig en ik ben altijd blij als ik ze allemaal samen kan krijgen.

Gepost door: magda | 26-12-07

:-) Jij hebt duidelijk genoten ;-) zalig om te lezen. ...
Heel veel lieve groetjes

Gepost door: ann | 26-12-07

hallo anita zo te zien hebben jullie genoten van de feestdagen
nog een fijne donderdag
sientje

Gepost door: sientje | 27-12-07

Blij dat ... je hebt genoten en hebt standgehouden. Want dat laatste is niet altijd zo evident hé. Ook blij dat je met je natuurlijke coupe hebt kunnen (en durven) feestvieren. Je voelt je weer een stukje 'ik' (vond ik zelf...). Die haartjes groeien wel en er zullen nog krulletjes in komen ook waarschijnlijk. Het grijs kan je doen verdwijnen als je daar behoefte toe hebt. (met bioverven is dat veilig)
Het belangrijkste is dat je kunt genieten van alles!
Liefs en groetjes

Gepost door: lucretia | 27-12-07

De commentaren zijn gesloten.