03-01-08

Aftekening...

Gisteren naar Gasthuisberg geweest om de lijntjes op de borst te laten trekken, zodat volgende week de bestralingen kunnen beginnen.

Mijn man had speciaal  vakantie genomen om me te voeren.  Aansluitend zouden we bij onze oudste zoon langsgaan om hen nieuwjaar te wensen.  We waren goed op tijd vertrokken,decoration

je kan nooit weten op die ring rond Brussel zijn er praktisch altijd opstoppingen.  Natuurlijk wij op tijd vertrokken, dus...  geen opstoppingen en 40 minuutjes later stonden we reeds aan de desk in het ziekenhuis.  Veel te vroeg, maar ja, laten we maar denken, beter te vroeg dan te laat.

Nu moet ik wel toegeven,  in Gasthuisberg maken ze het je wel gezelligdecoration
om de wachttijd te doden.
 decoration

Je kan er een tasje koffie of bekertje water nemen, je kan wat lezen (ligt overal leuke (?) lectuur) of TV kijken en op de radiologie staan zelfs computers waarop je rustig kan internetten.

We werden verwezen naar de wachtzaal van de "simulatie - CT".  Er zat één dame te wachten, dus dat veel goed mee.

Mijn man dook onmiddellijk in de lektuur van het ziekenhuis.  Er bestaat zo'n soort tijdschriftje met alle nieuwsjes van het ziekenhuis.  Dit keer ging het over de "apparatuur-dokters".  Er zijn naar 't schijnt meer dan 13.000 medische apparaturen in het U.Z. aanwezig.  Gaande van een stomme thermometer tot de meest gesofisticeerde scans.  Een heel onderhoudsteam is er nodig om alles netjes te onderhouden en eventueel te herstellen.  Een hele organistie om alles in zo'n immens groot ziekenhuis op wieltjes te laten lopen.

Ondertussen tikte de minuutjes door.  De dame begon reeds tegen zichzelf te praten.  Ze verontschuldigde zich en zei ons dat ze reeds zolang zat te wachten, meer dan een uur.  Haar woorden waren nog niet koud of er kwam een vriendelijke verpleger haar vragen of ze misschien de volgende dag kon terugkomen, de apparatuur was...  kapot !!!!!!  (Moet mijn man daar nog zitten over lezen!)

Oei... (op dat moment zijn we allen een beetje egoïstisch) en ik?  "Tja," zei de verpleger: "de mensen doen al het nodige om het in orde te krijgen.  Ik stel voor dat jij nog even wacht, lukt het ons onderhoudsteam niet, zal ik je komen verwittigen en moet jouw afspraak ook verschoven worden."

Heb ik geluk gehad.  Met 45 minuutjes vertraging hebben de heren kunstenaars van mijn borstkas het decoration
mooiste "tikke-takke-toke" rastertje kunnen maken.  Een volledig afsprakenblad werd me meegegeven.  De bestralingen beginnen op woensdag 9 januari om (als alles goed gaat natuurlijk) te eindigen op 13 februari.  Een mooier "Valentijns"-geschenk kan ik me niet indenken.

De rest van de dag is rustig verlopen.  Gaan eten bij zoonlief, een frisse winterwandeling gedaan met gans de familie.  Ik natuurlijk als trotse oma achter de kinderwagen.  decoration
Gelukkig maar dat ik de fiere oma kon en mocht spelen, zo had niemand door dat die wandelwagen eigenlijk de beste camouflage  was voor een oververmoeid chemopatiëntje.

Na de wandeling nog een heerlijk tasje koffie met lekkere taart en dan...  richting Brussel (nu wel met opstoppingen).

12:03 Gepost door anita in Bestralingen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Een warme knuffel op deze koude donderdag. Sterkte met de bestralingen. Het is minder erg dan chemo, dat is toch al iets, hé. Liefs, Annick.

Gepost door: Annick | 03-01-08

Hey Anita, inderdaad, Valentijs is iets om naar uit te kijken !! Veel succes ermee ! Ik denk aan je.

Gepost door: Marie-France | 03-01-08

Dag Anita-Angele Wat ben jij een moedige vrouw. Ik moet toch even slikken. Ik hoop van ganser harte, dat jij jouw mooi Valentijns geschenk krijgt. Vandaag had je toch het geluk al aan je kant. Ik duim voor je !

Gepost door: Joke | 03-01-08

Goede avond Anita Angele Zo te lezen heb je vandaag dan toch ook kunnen genieten van je kleinkindje, dat geeft moed om ervoor te gaan. Groetjes en veel moed voor de komende tijd. Liefs van ons.

Gepost door: Chris | 03-01-08

Lieve Anita

Ik wens je heel veel moed om je door de komende periode heen te slaan! 'k zal in gedachten bijzonder dicht bij je zijn!

Groetjes,
Sofie

Gepost door: Sofie | 04-01-08

*** Ik wens je veel sterkte toe Anita. je omschrijft het allemaal wel mooi ... Ik bewonder je moed, je doorzettingsvermogen.
Lieve groetjes

Gepost door: ann | 04-01-08

Hallo ! Al bij al is de dag nog vlot en goed verlopen. Hou de moed erin en voor je 't weet is het Valentijn !

Prettige dag !

Gepost door: Jeroen | 04-01-08

Goh Anita Je bent echt wel moedig hé! Houden zo!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 04-01-08

Hallo Anita Dat is inderdaad om naar Valentijn uit te kijken.
Het zal daar sneller zijn dan je denkt.
Hopelijk is de kliniek niet al te ver.
Ik duim alvast voor je,maar je zal wel zien dat valt al bij al nog mee.
Het zwaarste is achter de rug de hemo
Ik kom je een heel mooie vrijdag en een mooi weekend wensen,zo de eerste van het nieuwe jaar geniet ervan.
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 04-01-08

Moed houden, we leven met je mee.

Gepost door: Annick | 04-01-08

De commentaren zijn gesloten.