04-02-08

Moe...

Ik ben moe.  Moe als ik opsta... moe als ik ontbeten heb...  moe als ik me heb gewassen...  moe als ik me heb gekleed...  moe als ik eten heb gemaakt... moe als ik heb gegeten... moe... moe... moe... altijd maar moe... ik ben HET moe!!!

Gezien mijn fysieke toestand en het feit dat ik weer aan een weekje Leuven begin - dit keer wel met meer comfort, mijn man is thuis en ik kan me dus heerlijk laten voeren - volgt hier mijn mama's recept voor brusselse wafels.  Alleen voor jullie, ik haak dit jaar af en zal volgend jaar vastenavond wel dubbel vieren.

decoration
Brusselse wafels op moeders wijze:

Benodigdheden:  1 kg gewone bloem, 1/4 tas lauwe melk of water,  80 gr gist, 1 pakje vanillesuiker, 1 soeplepel suiker, 8 grote eieren, +/- 1 liter vocht ('t zij bruiswater of de helft licht bier en de helft bruiswater), 500 gr gesmolten margarine en een greepje zout.

Bereidingswijze: Wit van de eieren stijf kloppen.  Laten staan.  De dooiers in een grote pot doen, samen met de vanillesuiker.  Het water (of mengeling met bier) onderkloppen.  Vervolgens de gist, opgelost in de lauwe melk met de suiker, toevoegen.  Bloem en zout onderkloppen.  Nu NIET meer kloppen, maar roeren.  De gesmolten margarine ondermengen en tot slot het stijfgeklopt eiwit.  Het deeg ongeveer 1 uur laten rijzen op een warme plaats, bedekt met een vochtige doek.

Nu nog enkel bakken en....decoration
smullen maar.  Deze wafels zijn heerlijk met poedersuiker, slagroom en krieken.  Enkel met poedersuiker zijn ze echter ook niet te versmaden.  Smakelijk!!!

 

11:54 Gepost door anita in Tradities | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Moe dus? Niet verwonderlijk, maarrrr...nooit eraan toegeven meid! MoeD...dat moet je houden! ( en misschien toch maar eens zo'n wafel proberen? Ik at er vorige week één in Gent...mjammmm! Maar goed dat die dingen hier niet overal verkocht worden...ik zou dichtgroeien! :-) )
Ik wens je nog maar eens heel veel sterkte toe!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 04-02-08

Hallo Leuk receptje
Moet ik onthouden :o)
Verder nog een aangenama maandag
Groetjes

Gepost door: Perzik | 04-02-08

hou je sterk denk eraan dat het goed komt he,hou vol.ik kom je een sterke week wensen groetjes arie.

Gepost door: arie | 04-02-08

*** Ik snap je helemaal...
Kwens je een fijne maandagavond
Groetjes

Gepost door: Marc | 04-02-08

kom op Anita Je bent nu al zover ... nog even doorzetten.
Thx voor het recept. Ik zoek al lang naar het juiste om van die lekkere knapperige te kunnen maken ...
Lieve groetjes

Gepost door: Ann | 05-02-08

Ja, de laatste loodjes wegen het zwaarst, hé. Volhouden nu, je bent er bijna..

Gepost door: Annick | 05-02-08

moe..moe..moedeloos... maar het zal stillaan beter gaan. Soms zul je af en toe nog eens een tik van de hamer krijgen en eensklaps moe zijn als je eigenlijk niet moe moet zijn... snap je?
Het beste tegen die vermoeidheid is regelmaat: op hetzelfde uur opstaan en tussen alles wat je doet 5 minuten rusten. Tussen de middag niet echt gaan slapen maar 20 minuutjes je ogen dicht doen. Gewoon even weg van de wereld ... en dan opnieuw iets leuks doen.
Ja, ik kan det hier nu allemaal wel zeggen hé maar ik moet toegeven dat ik er af en toe ook moedeloos van werd van dat moe zijn!
hmmmmmmmmm.... je doet me zit krijgen om vanavond wafels te bakken. Goed idee hoor! Het kan me niet schelen als ik dichtgroeie...(ik zat daarnet te lachen met de reactie van mizzD'ke... )
Groetjes

Gepost door: lucretia | 05-02-08

tsssssssss.... mijn tekst vol met fouten... maar ik laat ze staan. Op school trokken ze daar een rode streep door maar hier kan ik ze niet verbeteren hé
Groetje

Gepost door: lucretia | 05-02-08

*** Kom je even veel sterkte wensen..Ik begrijp je moeheid helemaal..Tis geen pretje hé...
Voor morgen een fijne woensdag
Groetjes

Gepost door: Marc | 05-02-08

Lieve Anita

We tellen samen af hé, nog eventjes en het zit erop, voor jou en mij!
Ik stuur je vele stralen (of met dit weer misschien druppeltjes?) energie én sterkte!
Ik denk dat ik snap hoe moe je je voelt. Probeer geregeld een rustpauze in te lassen en... ik hoop dat je af en toe kan wegzakken in een diepe slaap want ook dat kan ontzettend veel deugd doen!

Veel liefs en... dikke knuffel

Gepost door: Sofietiewietie | 06-02-08

Kwam gauw eens piepen hoe het met jou was..

Gepost door: Annick | 06-02-08

Anita Na een paar heel drukke dagen hier, komt ik jou een mooie avond en voor morgen een heel leuke donderdag wensen.Laat je maar verwennen deze week, en dat is waarschijnlijk een goed recept voor die wafels.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 06-02-08

veel sterkte.... Hopelijk voel je je snel wat minder moe.... Het ziet er een lekker receptje uit! MOet ik eens uit proberen!
Ik wens je een gezellige donderdag toe!!
DIkke kus
Elsjeuh

Gepost door: Elsjeuh | 06-02-08

De commentaren zijn gesloten.