17-02-08

De pruik....

Ik probeer al sinds gisteren een blogje te plaatsen, maar het lukt gewoon niet.  Altijd komt er iets of iemand tussen. 

Ben steeds afgeleid, ofwel wil ik eerst een andere blogje lezen, even zien hoe het met andere bloggers gaat.  Dan vlug nog even een berichtje achterlaten en via die andere blog belangstelling gekregen voor nog een andere blog, enz....

Denk ik dan, nu eerst mijn blogje, komt het gezin tot leven en moet er eerst ontbeten worden (zit in weekend gewoonlijk heel vroeg voor dat pc'tje - dan maak ik geen lawaai en kunnen zoon- en manlief lekker uitslapen) dus weer niks geschreven.  Zo is de zaterdag verlopen zonder blogbericht, want in de loop van de dag heeft Wout internet nodig voor school- of chat"werk".

Het prachtige weer van gisteren heeft er ook voor gezorgd dat ik niet veel thuis ben geweest.  Eerst de wekelijkse boodschappen gedaan en dan, samen met mijn man en ons Kyra, een mooie boswandeling gemaakt.

Wel dan start ik nu even mijn mijn blogje dat ik eigenlijk reeds gisterochtend wilde neerpennen.

Zoals ik vrijdag vertelde, ben ik naar een info-sessie in het ziekenhuis geweest "look good - feel better", gegeven door de kankerliga.  Leuk is het daar geworden.  Ik was wel even te laat, daar ik nog eerst naar de kinesiste moest om me even lekker te laten verwennen met een heerlijke lymfemassage, zalig is dat gewoon.  Niet erg dat ik te laat was, de dames waren maar juist begonnen met hun gelaat te reinigen.  Vlug vertelde de schoonheidspecialiste me hoe ik me juist moest ontschminken en kon dus gewoon inpikken.

Uitleg werd gegeven hoe we ons moesten schminken, waar alles voor diende en welk "tubeke" of "potje" nu het best voor ons was.  Hadden we reeds "rimpelkes", was ons "velleke" een beetje droog tgv de chemo of zakten onze wangen reeds een beetje uit, voor alles was er wel een speciaal "crèmeke".  Advies over te gebruiken kleurtjes werd gegeven en één voor één werden we geschminkt.  Zalig zal je denken, maar daar zat het addertje onder het gras:  we werden maar voor de helft geschminkt, de schoonheidsspecialiste koos voor ons het juiste kleurtje en deed het ons aan één oog voor.  Daar zaten we dus, prachtig geschminkt langs links, maar rechts..?.. moesten we zelf proberen...  daar zou veel volk komen naar kijken...  de tweede oog gelijk krijgen aan de eerste?.... onbegonnen werk!!!

En hier begint mijn geluk...  die lieve schoonheidsspecialiste kreeg opeens mijn verbonden arm in de gaten.  "Gaat het gaan, Mevrouw": vroeg ze me heel vriendelijk, "ik had beter je rechteroog voorgedaan, dat zou voor jou veel makkelijker geweest zijn hè!".  Dat moest ik wel toegeven want ik kan mijn rechterarm niet goed buigen en kan dus moeilijk aan mijn rechteroog.  "Wel", zei ze, "ik zal voor jou een uitzondering maken en je tweede oog ook even doen."  Zalig...  nu werd  ik ook nog...  na een heerlijke massage... volledig geschminkt door een schoonheidsspecialiste.  Mijn dag kon niet meer stuk, maar er kwam nog.

Kreeg ik daar, op de hoek van de tafel, de pruiken in 't oog.  Wat zie ik daar?  Eén,decoration
in mijn ogen, prachtexemplaar, half lang en acajoukleurig.  Natuurlijk het (b)engeltje in mij moest even komen piepen en vragen:  "mag ik die eens proberen?"  "Zonder probleem", zei de lesgeefster.  De pruik werd van het staanderke gehaald en op mijn hoofd gezet....  Mooi, prachtig, fantastisch... ben ik dat?  Ook de aanwezige lotgenootjes beaamde het feit dat die pruik me prachtig stond.  Spijtig...  pruik  af en terug dat grijs milimeterlange muizekapsel... einde van de sessie.  We werden alle bedankt voor de aanwezigheid en...  ik kreeg de pruik.  Ik mag ze hebben en wanneer ik ze moe ben, hoef ik ze enkel, gewassen natuurlijk, terug te geven.  Super....!!!!

 

 

 

08:59 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Dat klinkt echt als een superdag. Op sommige dagen zit alles mee hé.
Fijne zondag

Gepost door: Elly | 17-02-08

Leuk hé die Look good, feel better!
ALs je nog eens van look wil veranderen: ik heb nog een schitterende blonde pruik liggen, mag je gerust gebruiken hoor!

Groetjes

Gepost door: Veke | 17-02-08

Hallo Anita Zo te lezen is het toch nog een fijne dag geworden.
Als je daarmee goed voelt met een pruik waarom niet.
Kom je nog een fijne week wensen
Morgen terug op controle,woensdag modeschow,zaterdag een feestje.
En van alles nog wat te regelen.
Dus zal deze week niet veel terecht komen om te bloggen.
Nog een fijne dag verder
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 17-02-08

Klinkt een heel geslaagde avond Anita! Mag ook wel eens tussen al die ellende zeker?
Liefs,

Gepost door: Bientje | 17-02-08

Fijn dat je dag zo geslaagd was. ps: morgen ga ik uitwaaien aan zee..

Gepost door: Annick | 17-02-08

:-) hier ook weer even komen bijlezen
zo weet ik ook weeral hoe het je vergaat hé :-)
waarom zou je geen pruik mogen dragen, als je je daar goed bij voelt moet je dat zeker doen
am bij al was het toch een fijne dag lees ik, prima zo !
heb je blogje trouwens eens in de kijker gezet vandaag
een rustige avond nog verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 17-02-08

nieuw....... ja deze erbij en een kookblog het kan niet op hahaha groetjes van arie en nog een fijne zondagavond groetjes arie.

Gepost door: arie | 17-02-08

De commentaren zijn gesloten.