05-03-08

Weer pech?

Gisteren moest ik even naar het ziekenhuis.  Er moest een "armkous" en "handje" opgemeten worden.  Een fluitje van een cent, zou je zo denken, maar... niks is minder waar.

Het aanmeten was natuurlijk een gewone routineklus voor die ervaren personen van CTO.  De maten werden netjes opgeschreven en de 'op maat gemaakte arm- en handkous' kon besteld worden, tot...  ik de vraag stelde hoe het zat met eventuele latex in dat kousje. 

decorationdecoration

"Goede vraag", antwoordde de man, "daar hebben wij eigenlijk nog nooit bij stil gestaan".  Nu veronderstel ik dat ik toch niet de enige ben die een 'latex-allergie' heb en de pech heb vermoedelijk een blijvende

 decoration

'dikke arm' na een okselruiming, te hebben.  Na enkele telefoontjes kwam de man te weten, dat er wel latexvrije "beenkousen" zijn, maar geen "armkousen".  Wat nu????  Mijn telefoon- en gsmnummer werden genoteerd en men zou mij op de hoogte houden.  Ik ben benieuwd?  Waarom ik weer?...

(PS: meer over latexallergie en 'dikke arm', klik op de afbeeldingen) 

08:24 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Hoi Anita,

Dat is natuurlijk flink balen, maar net als je zegt, er moeten er toch meer zijn met een latexallergie. Hopenlijk vinden ze snel een oplossing voor jou, veel sterkte ermee
groetjes en dikke knuffel,
Sabine

Gepost door: Sabine | 05-03-08

Dat is toch wel straf, hé, dat jij weer die pech moet hebben. Ik ga straks eens kijken of er in mijn armkous ook latex zit, heb daar nooit bij stilgestaan. Hopelijk kun je toch geholpen worden.

Gepost door: Annick | 05-03-08

Vrouwke toch... ...dat jij dat nu weer moet meemaken.
Precies of het is allemaal nog niet erg genoeg geweest!
Ik hoop dat je vlug een telefoontje krijgt dat er ook daarvoor een oplossing gevonden is, want ik kan me moeilijk voorstellen dat jij de enige bent die daar allergisch aan is.
Ik wens je veel sterkte en moed en hoop dat het euvel snel is opgelost!
Veel liefs

Gepost door: Veerle | 05-03-08

*** Ik ben absoluut géén specialist hé maar ik vraag mij gewoon af of jij door de Vodder-methode geen verbetering kan bekomen wat jouw dikke arm betreft... mijn kiné beweert dat het toch altijd kan helpen, mss wel hééééél langzaam maar toch het proberen waard hé!!!

Gepost door: Talleke | 05-03-08

Wat Talleke hier schrijft ivm de voddertherapie is zeker het proberen waard. Het is Dé goede techniek om lymfoedeem te voorkomen of te verminderen. Zeker een aanrader. Ik zoek voor jou even de website over deze techniek. Daar vind je trouwens ook de aangesloten kinesitherapeuten.
Mocht ik het vergeten stuur me dan maar een mailtje. Je vindt mijn mailkop op mijn blog.
Groetjes

Gepost door: lucretia | 05-03-08

helaba koppeke niet laten hangen hé meid. Mij klinkt het ook heel onwaarschijnlijk in de oren dat jij de enige zou zijn met een latexallergie. En so what als het zo is. Aan hen om een oplossing voor je te zoeken en te vinden. Over die voddertherapie hoorde ik ook al zeer goede zaken, tussen haakjes ;-)
Ik wens je een fijne donderdag toe.
Lieve groetjes

Gepost door: Ann | 06-03-08

he meid ik wens je toch veel sterkte in het labyrint van dokters ,therapeuten en zo voor ,gelukkig ben je alert op kleine dingtjes anders zou juist jij weer de sigaar zijn,ik heb voorlopig ook genoeg van ziekenhuizen en meer ,want ervan mee spreken kan ik zeker ,het was wel niet voor mij maar voor mijn dochter (hadt al 3 x kanker)wij hebben altijd goede moed gehouden en zijn er nu hoop ik door ,dus meid de kop omhoog en denk dat voor jou ook de zon schijnt ,
groetjes hexana

Gepost door: hexana | 06-03-08

Hallo Anita Dat zal zeker weer flink balen zijn.
Maar veel mensen hebben last van latexallergie.
Ik hoop dat ze daar snel een oplossing vinden
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 06-03-08

Geen probleem, hoor. Weet maar pas volgende dinsdag alle resultaten... dus nog een paar dagen hoopvol afwachten, hé...

Gepost door: Annick | 06-03-08

goh... dat ze daar nou geen rekening mee houden je bent toch niet de enige....fijne donderdagavond arie.

Gepost door: arie | 06-03-08

Anita Met al je tegenslagen en misere wil ik je toch een goed weekend wensen

Gepost door: Jeske | 07-03-08

Ik kom je een fijn weekend wensen. ps: al nieuws over de armkous ?

Gepost door: Annick | 07-03-08

De commentaren zijn gesloten.