17-04-08

Genoeg....

Veel weet ik niet te vertellen.  Het leven is hier stilaan terug in de gewone plooien aan 't vallen.

decoration
Deze week hebben we wel enkele verjaardagen mogen vieren.  Voorbije zondag werd mijn echtgenoot er 57 en op 16 april mocht mijn schoondochter reeds 28 kaarsjes uitblazen.

Gisteren is onze Wout,decoration met de school, op een 3-daagse reis vertrokken.   Hij moest reeds vroeg uit de veren want rond 7u45 vertrok de bus richting Luik.  Na een bezoekje aan de stad Luik ging de reis verder richting Bonn (eindbestemming) decorationwaar verschillende activiteiten gepland zijn, zelfs een klassieke opera-voorstelling is voorzien.  Volgende week laat ik Wout even zelf op mijn blogje om zijn reiservaring neer te pennen.

Het is hier heel stilletjes in huis en ik ben, zoals zo dikwijls de laatste tijd, moe !!!  Ik ben tijdens de intensieve behandeling nog nooit zo moe geweest.  Is dat nu de weerslag op die operatie, chemo en bestralingen + de nog bijkomende Herceptinebehandeling en die "dikke arm" ik weet het niet, maar ik ben moe....  decoration
Net nu ik ervan overtuigd was de de top van de berg te bereiken en nog maar enkel de laatste, rechte sprint naar het gewone leven moest nemen, val ik terug in een kuil van vermoeidheid.  Hopelijk vind ik vlug een ladder of een touw of noem maar op, maar ik wil weer uit die kuil, het is nu genoeg !!!

11:25 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

Commentaren

Mag ik die rots zijn die je zoekt ... ?? Ik ben er ROTSvast van overtuigd dat je deze hindernissen ook overbruggen zal. Alles komt goed, stap per stap ga ik met jou mee om het einddoel te bereiken. Liefs.

Gepost door: Annick | 17-04-08

Dat je eruit wil... is al een stap in de goeie richting...gewoon maar stapje voor stapje door blijven gaan meid...ik denk echt wel dat het een soort van terugslag is...tijdens die hele behandeling pep je jezelf op en gá je ervoor...nu is het achter de rug en valt alles alsnog op je...dat gaat je niet in je kouwe kleren zitten. Dus rustigjes aan en dan kom je er wel...en dan kun je weer eens van het leven gaan genieten hè! :-)
En nu je het zegt over die vullingen...ik zag wel een soort van metalen clipjes ( net boterhamzaksluitertjes hahahaa) ook voorbijkomen...maar wist niet waar die voor waren! Zijn dié tussen mijn tandvlees gestoken? Vandaar dat dat pijnlijk was! Maar poeh...wij zijn van het sterke geslacht hè! ;-)))))
Hou je goed hè! En nog mijn felicitaties aan echtgenoot en schoondochter!!
Groetjessssssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 17-04-08

Dag Anita De wil is er en dat is al positief...het betekent dat je geen dipje hebt...maar al die behandelingen die je achter de rug hebt en die herceptine die je nog moet nemen. Je mag dat toch allemaal niet onderschatten? Ik ben morgen een maand en een week geopereerd, dus dat kun je niet vergelijken met wat jij bent tegengekomen, maar die moeheid heb ik ook nog constant hoor!
Een touw wil ik je werpen, een luisterend oor heb ik ook, en twee armen om je een héél dikke knuffel te geven...maar luister naar je lichaam Anita...als je moe bent, moet je rusten! Alles komt goed maar je zult nog een beetje geduld moeten hebben!
En natuurlijk mag je een gedicht van mij op je blog zetten, maar geen gastgedicht aub, want dan moet ik dat eerst aan die persoon vragen en dat wordt wat ingewikkeld!
Liefsssssssss

Gepost door: Veerle | 17-04-08

*** Al wat je doorstond is echt niet te onderschatten. Heel normaal dat je lichaam nu even "rust" pakt en het jou het signaal geeft moe te zijn. Luister nu maar even daarnaar. Beetje bij beetje komt alles weer goed. Ik vind je alvast een heel dappere vrouw.
Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 17-04-08

hallo anita ik kom je een fijne donderdag wensen
is al een tijdje geleden dat ik langs kwam
maar nu ik zelf mijn lessen schrijft kom ik tijd te kort
groetjes van sientje
http://www.sientje.m2h.nl/

Gepost door: sientje | 17-04-08

Anita Ik kom je toch een zonnige namiddag wensen, en hoopt dat je de weg vindt om uit dat dal van vermoeidheid te geraken,maar dat zal je ook wel lukken,je heeft al zoveel doorstaan en er telkens boven op geraakt ,ook dat zal je te boven komen moed niet opgeven.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 17-04-08

anita....goede middag kan ik geloven dat je moe bent...en nu rustig aan , want dat is veel op korte tijd...en de zon schijnt meer en meer...en dat is de ladder niet ge nodig hebt ! Nog een toffe dag...fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 17-04-08

vermoeid, ....rusten Mijn chemo is reeds méér dan een jaar voorbij, je lichaam moet wat doorstaan hoor, moe zijn is luisteren naar je lichaam en dus ....rusten.
Ik heb het je reeds gemaild, bij mij helpt een vitaminekuurtje, niet goedkoop die supradyne, maar wat is duur hé, om je eens beter in je vel te voelen hé,komaan, repos vandaag en morgen een andere dag, doeoeoei Eddy

Gepost door: Eddy | 17-04-08

Aan iedereen een heel mooie donderdag gewenst

Gepost door: Yolanda | 17-04-08

hé Anita,

Héél normaal hoor dat je nu zo moe bent, ik dacht toen ook na mijn behandelingen, en nu ga ik door met mijn leven, ben toen even in een zwart gat gevallen, was ook immens moe altijd, maar langzamerhand gaat dat beteren hoor, het heeft gewoon zijne tijd nodig, en van die herceptinekuur zal je ook wel moe worden, dat heb ik niet gehad.
En die dikke arm zal ook wel een rol spelen, bij mij was het pas een jaar na de laatste chemo ongeveer dat mijn vermoeidheid goed begon te beteren, maar mijn conditie van vroeger heb ik nog niet terug.
Ben nu deze week terug 2 halve dagen gaan werken, op zich gaat dat goed, maar ben elke namiddag al doodmoe geweest. Het is weer een héél ander ritme.
aan je vermoeidheid kan ik niet veel doen, kan je alleen maar een dikke troostknuffel geven, je mag me altijd mailen als je het even niet ziet zitten, ik ben er voor je
groetjes Sabine

Gepost door: Sabine | 17-04-08

*** Ik weet het zeker dat je er weer uitkomt.Kweet dat het een hele opgave is...Ik spreek van enkele malen ondervinding en wie weet wat komt er nog..
Moeheid is heel normaal maar zeer vervelend hé.
Beetje geduld nog..Je komt er wel..
Fijne donderdagavond
Groetjes

Gepost door: Marc | 17-04-08

Anita, alles komt best goed,nu moet je luisteren naar je lichaam. En die vraagt rust na al de medicijnen die het te verwerken kreeg.En met de langere dagen in het vooruitzicht en hopelijk veel zon ,zal je al vlug weer beter voelen.

Gepost door: magda | 17-04-08

Hallo Anita Het is meer dan normaal dat je moe zijt.
Je lichaam heeft de laatste tijd veel te verduren gekregen.
Luister naar je lichaam en neem voldoendig rust.
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 18-04-08

Goeie morgen ! Nog efkens doorduwen en dra, in de komende dagen, wordt de lente eindelijk voelbaar... en regelmatig de lente gaan inademen tot je de voorjaarslucht tot diep in lijf en leden voelt... waarmee de moeheid van zelf en definitief zal wegebben en je weer alle trossen los kan gooien om er tegenaan te gaan.


Prettig en zonnig weekend !

Gepost door: Jeroen | 18-04-08

Goeie morgen ! Nog efkens doorduwen en dra, in de komende dagen, wordt de lente eindelijk voelbaar... en regelmatig de lente gaan inademen tot je de voorjaarslucht tot diep in lijf en leden voelt... waarmee de moeheid van zelf en definitief zal wegebben en je weer alle trossen los kan gooien om er tegenaan te gaan.


Prettig en zonnig weekend !

Gepost door: Jeroen | 18-04-08

Anita Ik kom jullie een mooi en gezellig weekend wensen,hopelijk ook wat zonnig en droog,eentje om toch er wat van te genieten.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 18-04-08

Je hebt al heel wat doorstaan, nu de moet niet laten zakken. Maak er maar eens een ontspannende rustig weekend van. Kwestie van baterijtjes terug opladen. Stap voor stap kom je er wel.
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 18-04-08

normaal hé meid dat je zo moe bent
wat heb je nu allemaal niet meegemaakt
je lichaam is uitgeput en das normaal
al het zonnetej straks gaat stralen zet je in een zetelke en geniet van dat zonneke
mijn mama zei steeds dat dit vitamientjes waren !!!
dus laten we hopen dat de zon vlug komt dat jij je weer kunt opkrikken!
liefs

Gepost door: callemie | 18-04-08

:-) Carpe diem ... en als ik werk: carpe noctem ;-)
we kunnen immers plannen zoveel we willen ... uiteindelijk hebben we het zelf toch niet in de hand. Daarom is de boodschap: gewoon het beste ervan maken.

Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 18-04-08

Citroensap met ahornsiroop. Het is een heftige kuur. 10 eetlepels citroensap en 10 eetlepels ahornsiroop en een liter water. Dat mag je de hele dag door drinken 10 dagen lang. Je mag verder niks eten. Je bent je lichaam aan het ontslakken op die manier. Je mag alleen water en thee drinken (zonder thee-iene).

Gepost door: callemie | 18-04-08

Komt wel goed hoor Anita Als de eerste lente dagen komen, zal je je wel beginnen beter voelen. Na al wat je hebt meegemaakt, is dat te begrijpen hé.
Ik wens je veel moed toe, liefs van ons allemaal.
Groetjes

Gepost door: Chris | 18-04-08

De commentaren zijn gesloten.