26-04-08

Weekend...

Mijn 'zoveelste' uitstapje naar de 'berg' is verleden tijd.  We mogen een cijfertje schrappen.  Nog 14 Herceptine-infusen te gaan!  Het was er, zoals gewoonlijk, een drukte van jewelste.  Wachten, wachten en nog eens wachten... was nu ook weer de boodschap.

Na het toedienen van de Herceptine moest ik nog even bij de dokter langs.  Dat kwam me goed uit want ik had toch enkele voorschriftjes nodig.  Wat bleek na een gesprekje met de geneesheer van dienst? decoration
Was wenselijk dat ik, gezien de vochtopstapeling en de kortademigheid, onmiddellijk een echo van het hart liet maken.  Gevolg....  paniek en bloeddruk van 12/8 naar 17.5/9.  Een afspraak was reeds gemaakt, ze verwachtte me op cardio, ik mocht even naar die afdeling.  In Gasthuisberg is dat 'even' wel een kwartiertje wandelen, van Beige 4 naar (kleur ?)0.  Daar aangekomen moest ik, wonderwel niet meer wachten, onmiddellijk werd het onderzoek gestart.  Ik voelde me precies één van de vrouwen van Blauwbaard, wel 20 keer heb ik gevraagd: "en??... zie je iets dat niet mag?"  Na een klein halfuurtje was het onderzoek achter de rug.  Ik moest even terug naar de chemo-afdeling wandelen, waar de dokter op me zou wachten.

Toen ik op daar aankwam, stond de arts reeds op me te wachten: "Mevrouw, alles is tip-top in orde, het is echt alleen maar een nevenwerking van je Herceptine, maar we spelen liever op zeker.  Niks aan de hand dus, je mag naar huis en ik zie u binnen 3 weken."  Ik verzeker jullie, dat was een opluchting.

Het zonnetje doet reeds een poging om ons een goede morgen te wensen.  Het belooft een prachtig weekend te worden. 

weekend50

08:23 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb nu maandag dat hartonderzoek... bah. Heb de laatste tijd ook veel last van kortademigheid en de oncologe wijt het eveneens aan de Herceptine.
Geniet van je drukke weekendje en maandag platte rust!

Gepost door: Elly | 26-04-08

Hartecho Heb hetzelfde onderzoek ook gehad. Op zich stelt het niets voor. Het is de schrik dat er weer iets anders mankeert. Heb nog kans dat er vovht uit het hartzakje wordt gehaald om te bepalen of er kwaadaardige cellen in zitten. Moet dat nog afwachten.
Een fijn en zonnig weekend en geniet van kinderen en kleinkind

Gepost door: Dita | 26-04-08

lieve Anita Hallo, wat een lijdensweg moet jij niet doorstaan, ziekenhuis in, ziekenhuis uit...maar ik merk dat jij een vechter bent,jij komt er wel ! Ik wens je nog een fijn weekend en geef je een warme knuffel. Liefs, prulleke.

Gepost door: nicole | 26-04-08

ik wens U een fijne avond Anita en lieve groetjes

Gepost door: Yolanda | 26-04-08

Die mannen kunnen je de schrik op het lijf jagen, hé, met zo'n onverwacht onderzoek.

Gepost door: Annick | 27-04-08

:-) Dat ziet er hier heel leuk uit.
Ik ben eindelijk weer eens komen bijlezen. Dat moet even spannend geweest zijn ... Nog even ... En dan kan je eindelijk helemaal op adem komen.
Ik wens je een fijne zonnige zondag toe.

Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 27-04-08

Dag Anita Dat is toch altijd prettig om te horen hé? Want ik kan me voorstellen dat altijd serieus schrikken is als er onverwacht een bijkomend onderzoek bijkomt. Dat is dan wel normaal denk ik dat je direct gaat panikeren.
Ze spreken verder van zonrijk weer dus geniet er maar van de komende weken.
Moet je nu 3 weken in totaal niet op diene berg zijn? Goed hé!
Nog een héél héél fijne zondag gewenst en lieve groetjes

Gepost door: Veerle | 27-04-08

Hallo Ik kom u nog een hele mooie woensdag toewensen
Geniet van weertje
Groetjes

Gepost door: Liticia | 27-04-08

diep ademen en rustig blijven het is normaal, dat je bloeddruk stijgt bij zo'n consultatie onderzoek, als je dan nog zo'n controle moet ondergaan, zeker de bloeddruk naar boven, het is soms toch moeilijk uit te leggen aan anderen wat er dan in je omgaat, maar kom, het was gelukkig in orde, denk nu niet meer op dit voorval hé, want als je boodschappen doet, heb je waarschijnlijk geen last, dus kop op en reeeelaaaax, ik heb hetzelfde gevoel hoor soms, stress kan ook veel slecht doen hoor
grtjs from Oostende en kop naar omhoog
Eddy

Gepost door: Eddy | 27-04-08

Hey Anita Ik kom je een mooie en hopelijk redelijk rustige maandag toewensen!
Lieve groetjes

Gepost door: Veerle | 28-04-08

Hallo ik hoop dat je genoten hebt van het mooie weer de afgelopen dagen en het weertje van vandaag nemen we er wel bij...lieve groetjes

Gepost door: Yolanda | 28-04-08

Anita Ik ben blij voor jou dat alles in orde was als je weer naar het hospitaal moest en dat het bijkomend onderzoek niets speciaals opbracht.een mens is dan toch meer gerust hé.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 28-04-08

Hallo Ik kom u een hele mooie avond toewensen
Groetjes

Gepost door: Liticia | 28-04-08

Hallo Anita Dat is eventjes schrikken.
Als er een bijkomend onderzoek moet gedaan worden.
Vandaag ook op contole geweest,de monografie is ok .Morgen bellen voor de uitslag van het bloed.
Nog een fijne avond verder
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 28-04-08

*** Dat was weer even schrikken en ja, dat wachten..Ik ken dat..Ik mag 5 mei weer een ercp laten doen..Weer narcose verdekke...
Heel fijne maandagavond
Groetjes

Gepost door: marc | 28-04-08

:-) ik hoop dat je een beetje een rustige maandag had.

Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 28-04-08

Anita, Ik hoop dat je genoten hebt van je drukke weekend en dat de zon je deugd heeft gedaan. Moed erin houden !

Gepost door: magda | 28-04-08

Dag lieve Anita,
sorry dat het wat stil is geweest van mijn kant.
Wow, je moet je vreselijk hebben gevoeld in afwachting van het resultaat. Maar je hebt dat weer schitterend gedaan! Knap!
dikke zoen,

Gepost door: Marie-France | 29-04-08

Dag Anita, al bekomen van het drukke weekend ?

Gepost door: Annick | 29-04-08

Ik kom je even bedanken voor je bezoekje aan mijn blog en ik wil je ook veel moed toewensen. Ik heb hier een eindje gelezen en lieve mensen, wat moet dat soms een opgave zijn, ziekenhuis in, ziekenhuis uit, onderzoek hier, onderzoek daar... Ik heb het gelukkig nog nooit van dichtbij meegemaakt, maar ik wens je erg veel sterkte!

Gepost door: Fonzie | 29-04-08

De commentaren zijn gesloten.