30-04-08

Verlengd weekend.

De week is weer middendoor en raar, maar waar, reeds voor velen, teneinde.  Binnen een uurtje komt onze Wout van school en kan hij aan zijn verlengd weekend beginnen.  Hopelijk gaat die regen ook op weekend en komt de zon ons even verwennen.

Samen met het verlengd weekend, doet ook de maand mei haar intreden.  Mei is voor vele de mooiste maand van het jaar.  De meimaand, ook wel de bloeimaand genoemd is DE lentemaand bij uitstek en ze wordt steevast ingezet met een mooi bloemetje.  Gezien de  meiklokjes of lelietjes-van-dalen, geluksbrengers zijn, wil ik ieder van jullie een boeketje geluk schenken.

 decoration

 Van harte voor jou !!!

11:15 Gepost door anita in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

26-04-08

Weekend...

Mijn 'zoveelste' uitstapje naar de 'berg' is verleden tijd.  We mogen een cijfertje schrappen.  Nog 14 Herceptine-infusen te gaan!  Het was er, zoals gewoonlijk, een drukte van jewelste.  Wachten, wachten en nog eens wachten... was nu ook weer de boodschap.

Na het toedienen van de Herceptine moest ik nog even bij de dokter langs.  Dat kwam me goed uit want ik had toch enkele voorschriftjes nodig.  Wat bleek na een gesprekje met de geneesheer van dienst? decoration
Was wenselijk dat ik, gezien de vochtopstapeling en de kortademigheid, onmiddellijk een echo van het hart liet maken.  Gevolg....  paniek en bloeddruk van 12/8 naar 17.5/9.  Een afspraak was reeds gemaakt, ze verwachtte me op cardio, ik mocht even naar die afdeling.  In Gasthuisberg is dat 'even' wel een kwartiertje wandelen, van Beige 4 naar (kleur ?)0.  Daar aangekomen moest ik, wonderwel niet meer wachten, onmiddellijk werd het onderzoek gestart.  Ik voelde me precies één van de vrouwen van Blauwbaard, wel 20 keer heb ik gevraagd: "en??... zie je iets dat niet mag?"  Na een klein halfuurtje was het onderzoek achter de rug.  Ik moest even terug naar de chemo-afdeling wandelen, waar de dokter op me zou wachten.

Toen ik op daar aankwam, stond de arts reeds op me te wachten: "Mevrouw, alles is tip-top in orde, het is echt alleen maar een nevenwerking van je Herceptine, maar we spelen liever op zeker.  Niks aan de hand dus, je mag naar huis en ik zie u binnen 3 weken."  Ik verzeker jullie, dat was een opluchting.

Het zonnetje doet reeds een poging om ons een goede morgen te wensen.  Het belooft een prachtig weekend te worden. 

weekend50

08:23 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

25-04-08

Dagje uit....

Vandaag eigenlijk, relatief gezien, een heel rustig dagje.  Na mijn ochtendwandelingetje met onsblog27

Kyra, tijd zat om te ontbijten.  Afwasje doen en papieren voor het ziekenhuis bij elkaar zoeken.  'k Moet pas om 11 uur bij de kinesiste in Leuven zijn, dus ruim de tijd om me klaar te maken en nog even een blogje te doen.

Mijn hand en arm zijn gisteren weer flink beginnen opzetten. Vanochtend was het iets beter maar nu kan ik reeds rustig 'putjes' in de rug van mijn hand duwen. blog26


De computermuis bedienen is blijkbaar al teveel van het goede.  De arm voelt pijnlijk en gespannen aan en is blijkbaar nu reeds oververmoeid.  De drainage bij de kinesiste zal welkom zijn.

vkig28
Na de "wellness-massage" gaan we richting chemo om een "herceptine-portie" te krijgen.  Vandaag is mijn vriendin en lotgenote I. ook van de partij.  Zij moet ook nog alle 2 maand een baxter krijgen, vandaag dus eens niet alleen en lekker kletsen en tetteren is de boodschap.

Het ziet er naar uit dat vandaag het zonnetje ook wel de wolkjes zal wegblazen,blog29
daarom, geniet van haar straaltjes en van een zonnige vrijdag.

Tot later.... 

07:56 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

22-04-08

Druk, druk, druk...

Voila, dat dagje Leuven zit er weer op.  Ik moest vandaag een nieuwe armkous en nieuw handje gaan afhalen.  Gezien ik zo'n 'fragiel' velleke heb, kon ik blijkbaar niet tegen die vorige tegen, hoewel ze latexvrij was.  De vouw van mijn arm, in de elleboog, lag constant open. Nu hebben ze een andere laten maken, veel zachter naar 't schijnt, we zullen wel zien, ik wacht af.

Daarom vanochtend, met decoration
ventje en zoon meegereden, in station Jette de trein richting Brussel-Zuid genomen en daar overgestapt op de trein richting Leuven.  Daar aangekomen vlug op de ringbus en om 9 uur was ik reeds in het ziekenhuis.  Nog net de tijd om een tasje koffie te drinken vooraleer naar het CTO te gaan.   Ben nu benieuwd wat het uithaalt.  Gaat het beter zijn?  Afwachten is weeral eens de boodschap.

Tegen 11 uur werd ik bij de kinesiste verwacht, waar ik weer van een heerlijke verwenkeur van de lymfendrainage volgens Dr.Vodder mocht genieten.  Na deze verwennerij, veel te mooi weer om reeds huiswaarts te keren, dus een hapje eten in Leuven (weg van dat ziekenhuis !!!!),  even de C&A binnenwippen en treintje op naar Brussel.

Het zonnetje bleef me vergezellen, zelfs tot in mijn huisje, waar ons Julieke ijverig gekuist had, alles blonk er als een spiegel en rook er (heerlijk????) naar de boenwas.

Nu heb ik nog net de tijd om me om te kleden, heb vanavond nog een werkvergadering in onze Nederlandstalige cultuurgemeenschap.  Hopelijk wordt het niet te laat want morgenochtend sta ik mee in voor dedecoration
fietspooling in Wouters school.  Om 7u45 moet ik daar reeds zijn, tegen 10 u. heb ik als vriendendienst aan mijn tandarts beloofd om even zijn telefoniste
te spelen, daar hij naar een begrafenis moet,  tenslotte moet ik me reppen om  te 11u30 bij de kiné in Brussel te zijn voor de mobilisatie van mijn armspieren.   Donderdagavond hebben we, met het oudercomité van Wouters school, een  Info- en Doeavond georganiseerd, met als thema 'Gezonde voeding', ook daar rekent men op mijn aanwezigheid.  De vrijdag heb ik als afwisseling een dagje....?  Juist ja... blog17
Leuven !  Mijn vierde baxter Herceptine moet eraan geloven.  Je ziet.... de volgende dagen heb ik het druk... druk... druk... druk...  GEEN tijd om te denken !!!...  en misschien ook geen tijd om te bloggen!!! 

17:48 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

21-04-08

Blogje anders....

Hallo lieve medebloggers,

 

ik heb gisteravond en vanochtend een beetje aan 't uittesten geweest.  Hoe vinden jullie de achtergrond van mijn blogje?  Beter of slechter dan vroeger?  Graag jullie commentaar.

 

Groetjes en tot schrijfs..... decoration

11:27 Gepost door anita in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

20-04-08

Wat op een vroege zondagochtend?...

Zondagochtend....  opstaan....  Kyra uitlaten.... Sasha eten geven.... Kyra eten geven....  na dit ritueel is het....  6u30 !

Wat nu?... stofzuigen gaat nog niet anders maken we de "heren der schepping" wakker....  PC'tje opzetten?....  niet echt zin.... Eureka, ik weet het !...  Pistoletjes bakken....  misschien ook een Frans brood....

Daar gaan we...  zout afwegen (16 gr. )...  speciale bloem, van de Aveve voor pisolets en frans brood, afwegen (1 kg)....  droge gist bijvoegen (22 gr.)...  ijskoud water inkieperen (600 ml.)....  dit alles is goed voor 2 franse broden en 16 pistolets...  nu ons Kenwoodje zijn kneedwerk laten doen (7 min. op lage snelheid)....  natte handdoek over en 40 min. laten rijzen....  deeg verdelen... per frans brood 400 gr., per pistolet 50 gr. .... 40 min. rijzen en ondertussen oven bakklaar maken.... tijdens de wachttijden rustig beetje met pc'tje spelen...

Nu nog enkel de pistoletjes 20 min. de oven in en het frans brood 40 min. en seffens hebben we  een 'oven'heerlijk ontbijt.... ga na 10 min. eens even in de oven kijken en....  wa's dat?...  ze noemen frans brood toch ook STOKbrood....  denk dat er een klein foutje ingeslopen is....  ofwel in de naam van mijn baksel, ofwel in mijn hoeveelheden... Blog53
ik hou het er maar bij dat de naam STOKbrood NIET goed gekozen is.

10:15 Gepost door anita in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

18-04-08

Weekend in zicht....

Joepie, vanavond komt zoonlief thuis.Blog51
  Ik mag het niet hardop zeggen, dat is niet goed voor zijn "eigendunk" maar ik mis dat manneke, ik mis zelfs zijn rommelkamer! Blog52
Laat hem nu maar niet horen dat ik hem "manneke" noem, zijn ijdelheid zou geraakt zijn.  Alhoewel Wouter heel veel in zijn eigen domein (lees kamer) zit, is het hier toch stil zonder hem.   Ik hoop dat hij genoten heeft van zijn uitstap en dat hij met zijn gebabbel die eenzame stilte kan verdrijven.

Het weer is hier niet denderend.  De zon verstopt zich achter een grijze hemel en nu en dan vallen er kleine druppeltjes.  Ik ga even een klein strijkje doen en dan, een wandelingetje met ons Kyr langs de vrijdagse markt.

Voor jullie allen:

 

 poohbeer

Ben ondertussen terug thuis en heb in de enige schoenwinkel welke onze gemeente rijk is, een paar gemakkelijke sandalen gekocht.  Daar mijn teennagels nog altijd loskomen en uitvallen is het zo goed als onmogelijk om pijnloos in schoenen te zitten.   Nu het beter weer is/wordt kan ik toch een open schoentje dragen.  Niet?

Blog50

16:28 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |