30-08-08

Pijn = angst....

Nu had ik me vorig jaar echt voorgenomen eens dapper ten strijde te trekken tegen dat verschrikkelijk kankermonster.  Neen...  dat monster zou me niet ten val brengen... ik zou eens laten zien wie ik was...  dat monster kon veel doen, maar hij wist niet bij wie hij terecht gekomen was en aan wat hij begonnen was...  wel ik ben ten strijde getrokken met kanonnenw012en granaten
en vecht nog steeds.  Nog steeds moet ik alle drie weken die spreekwoordelijke 'berg' van het ziekenhuis beklimmen en rustig 't één of 't ander vergif laten indruppelen.  Maar goed, ik heb, zo vind ik zelf toch, me dapper geweerd...

Maar wat stel vast... nu na één jaar heeft blijkbaar het monster, 't zij een heel kleine, maar toch, het heeft een veldslag gewonnen, namelijk....  pijn = angst !  De laatste periode heb ik pijn in mijn heup en geloof me of niet....  ik vrees direct het ergste !!!  Blijkt, na gisteren bij de radioloog gepasseerd te zijn, dat er niks aan de hand is, dat ik die pijn normaal constant moet voelen moest het iets ergs zijn, en dat was niet, tot nu, nu ik gerustgesteld zou moeten zijn, voel ik plots die pijn voortdurend.  Zit dat nu echt tussen mijn oren ????  Hoe moet ik die gedachten van me afzetten???   Weet er iemand raad??

 

 

16:47 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

ik kan je niet aan tips helpen om die gedachten te laten verdwijnen...helaas...Ik kan alleen zeggen dat wij dat gevoel hier ook hebben, bang dat het terug komt. Bij alles wat je voelt.
Het enige wat ik dan ervaren heb, is, dat de angst kan slijten naarmate het langere periodes goed gaat met je. Maar zolang je nog iedere drie weken die berg moet beklimmen word je er steeds aan herinnerd dus dan lukt dat zeker niet...
Pas als die periode achter de rug zal zijn, kun je misschien je gedachten er een beetje van af zetten...
Ik heb pas na transplantatie ook angst gehad, en van ieder pijntje schrok ik enorm. Nu gaat het al bijna 7 jaar goed met me, dus die angst is nu op de achtergrond. Tot .....er weer iets is...
Kun je hier iets mee...???
doeiii

Gepost door: Anita | 30-08-08

Hoi Anita,

echte tips heb ik niet voor je omdat ik die angst ook heb, bij elke pijn of bij elke controle ben ik zo ontzettend bang dat er iets scheelt. Dat het kankermonster terug komt.
Ik moet dit jaar nog om de 3 maanden op controle, ik bibber elke 3 maanden, volgende week is het weer zover. Als die controle door is is mijne angst ook weer weg, totdat ik ergens iets voel !!!
Gaat dat ooit weg die angst, ik weet het niet, wat ik wel weet is dat ik een enorme vechtlust in mij heb, ik laat me niet verslaan door dat kankermonster, ik vecht geduchtig terug, en dat ondervind ik bij jou ook, je bent een enorme vechter, zeker houden.
1 tip heb ik wel voor je , wat mij enorm helpt tegen de angst is erover praten met lotgenoten, dat geeft zoveel kracht en steun dat je angst wat naar de achtergrond verschuift. Je weet je je mag me altijd mailen of als je me graag smst zeg het me dan
groetjes Sabine

Gepost door: sabine | 30-08-08

*** Hey Anita..Ik heb net hetzelfde meegemaakt..Ik had ook pijn in mijn zijkant niet wetende van wat..Ook ik heb rx gehad zonder aantoonbaar resultaat..Onmiddellijk nadat die stents uit mijn galwegen van de lever waren voelde ik me weer opperbest..Zelfs dat hebben ze niet toegeven dat je er pijn daar kan van hebben..Ik verzin toch zoiets niet toch ??.

Hopelijk gaat de pijn bij jou snel over want pijn hebben is maar niks hé..Ik weet er momenteel ook weer alles van met mijn hernia ..

Fijne zaterdagavond
Groetjes

Gepost door: illness | 30-08-08

Ik kan me best voorstellen dat je elke keer weer bang bent bij het minste dat je voelt. Een oplossing heb ik niet maar ik zou wél naar een andere dokter stappen en een uitgebreider onderzoek willen als ik er last wil van hebben.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 30-08-08

herkenbaar! Ik maak mijn eigen ook zot met alle die pijntjes die ik overal voel... Het kan toch niet allemaal tussen de oren zitten?
sterkte!

Gepost door: me, myself | 30-08-08

Angst ! Hallo Anita,

zit het tussen je oren ? het klinkt zo bekend in mijn oren !!! Ik denk niet dat je kan spreken van "het zit tussen mijn oren" jij weet wat je voelt ! En pijn je voelt het of je voelt het niet !!! Ik kan me best voorstellen dat je konstant in angst leeft! Maar zoals hier al is aangehaald, probeer erover te praten met lotgenoten !!! Ik weet uit ervaring dat je met erover te praten een groot stuk van je angsten kan doen verdwijnen !!! Wat niet wegneemt dat die pijn er dan nog is he !!!
Ik wens je nog heel veel sterkte in deze moeilijke tijd !!!
Lieve groeten en nog een aangename zondag
An

Gepost door: An | 31-08-08

die gedachten moeten verschikkelijk zijn. Maar goed te begrijpen.
Knuffeltje en hopelijk een betere dag viv

Gepost door: viv | 31-08-08

Nee, jammer genoeg geen tips want dan zou ik ze zelf kunnen toepassen. Elk pijntje doet ook hier een alarmbel rinkelen en zet het angstproces in gang. Misschien wel een tip: zo snel mogelijk laten controleren zodat je gerustgesteld bent.
Liefs

Gepost door: Elly | 31-08-08

geniet van de mooie dag,

groetjes Anita

Gepost door: Anita | 31-08-08

Anita, Het enige wat ik kan zeggen is :hou die angsten niet voor jezelf.Spreek er over ,als je je eigen stem hoort is dat al een opluchting.En regelmatig naar de dokter gaan als je twijfelt.

Gepost door: magda | 01-09-08

Lieve Anita Nee lieverd, ik kan je niet helpen...waarschijnlijk zal het wel tussen je oren zitten, maar toch voel je het...
Maar ik wil je wel het volgende zeggen, spreek er over...deze namiddag ben ik thuis.
Deze voormiddag moeten we naar de dokter in het ziekenhuis, maar laat het ook niet te ver komen...als je echt teveel twijfelt dan laat je je toch onderzoeken hé?
Maar je weet me te vinden...in woorden gaat het soms nog beter dan op papier!
Liefs

Gepost door: Veerle | 01-09-08

ach meid vreselijk hoor
en tja of het nu tussen je oren zit of niet
wacht niet te lang voor advies hé
dikke knuf

Gepost door: callemie | 01-09-08

Anita Ik weet echt niet wat ik kan zeggen of welke raad ik u kan geven. Volgens mij is het beste toch op tijd en stond de dokter raadplegen en ook er met lotgenoten over hebben. Ik wens je in elk geval het allerbeste toe.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 01-09-08

Lieve Anita Als je echt ongerust wordt, niettegenstaande de woorden van de radioloog-dokter, ga dan echt voor een second opinion...
Spreek over je angst en pijn en dan zullen ze je kunnen geruststellen met keiharde bewijzen...en ik denk dat je die nu wel eens kunt gebruiken...met schrik en pijn en angst leven hou je echt niet vol...wacht niet te lang!
Liefs

Gepost door: Veerle | 02-09-08

Helaas gaat die angst niet meer weg... als er op de foto's niet te zien is, ben je misschien toch al iets gerustgesteld... ik ben ook ooit foto's laten gaan nemen... ik kon bijna niet zitten van de pijn in mijn bekken.. er was ook niets.. allemaal bijwerkingen van die chemo... eerlijk gezegd de twee volgende jaren na die chemo had ik regelmatig pijn in gewrichten... maar stilaan beterde dat... echt waar... en als je binnen een maand nog pijn hebt... terug op consultatie... de artsen zijn ervoor , hé

Gepost door: Annick | 02-09-08

sterkte Hallo Anita,

ik kom je nog even een fijne dag wensen

Lieve groeten An

Gepost door: An | 02-09-08

Dag Anita Ben even komen bijlezen, ben een tijdje 'out' geweest. Ik wens je veel sterkte toe. Het is helaas niet allemaal goed nieuws dat op je blogje staat.
Begin van het school is een drukke periode, een van mijn kleindochtertjes ging gisteren voor het eerst naar school, dat is een belangrijk moment voor zo een kleutertje van 2,5j.
Het allerbeste en tot een volgende bezoekje.

Gepost door: Chris | 02-09-08

Tja kanker tis erg, maar mss moet je denken tis iets tijdelijk en ik kan het winnen, of toch in vele gevallen. Mijn ziekte is ongeneeslijk en voor men hele leven. Ik had nooit een normaal leven, altijd was ik afhankelijk van anderen, had ik pijn enz... Veel sterkte! Het beste is een doel int leven zoeken, bij mij zijn dat men dieren.
http://maggyboone.skynetblogs.be/
http://maggyboone.skynetblogs.be/

Gepost door: Maggy | 03-09-08

De commentaren zijn gesloten.