21-02-09

Hoe moet het nu....

wat ik me voorgenomen had niet te doen, doe ik wel....  ik had me echt voorgenomen, na het afsluiten van mijn chemo- en herceptinesessies, gewoon weer verder te gaan met mijn dagdagelijks leven...  maar.... blijkbaar is dat onmogelijk....  we zijn veranderd... ik ben veranderd !!!  Hoe je het nu draait of keert, mijn karakter heeft een verandering ondergaan.  Ik heb een hele zware strijd moeten leveren, heb moeten vechten om er te blijven staan, heb soms, niet alleen een pruik, maar ook een masker voorgehouden2009.02.21.33
omdat niemand in mijn diepe 'ik' zou kijken.  En nu?...  nu begin ik blijkbaar aan een tweede leven...  herinneringen van vroeger komen boven...  hoe het zou kunnen geweest zijn...  wat ik fout gedaan heb, maar toen niet zag en ik nu echt spijt van heb, maar geen ommekeer meer mogelijk is....  vragen komen in me op...  worden niet beantwoord... vragen blijven.... en twijfels worden groter en groter, had ik maar...  waarom????

Zijn die vragen nu een gevolg van het kijken 'in de spiegel van de dood', of gewoon de leeftijd ????

Ik voel me echt niet hoe het hoort nu ik genezen ben.  Ik mis mijn ongeschonden lichaam...  ik mis mijn onbezorgdheid... ik mis mijn vroegere ik...

18:14 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (27) |  Facebook |

Commentaren

AARDIG ANITA,niet piekeren over verleden ,dat kan je niet meer veranderen. maar "het aardigge van de toekomst is dat ze begint achter NU" (heb ik ergens gelezen)

Gepost door: Henk | 21-02-09

Ik denk dat dat heel normaal is Anita! Je hebt ook heel veel meegemaakt, je hebt nieuwe mensen leren kennen, nieuwe ervaringen opgedaan.
Mensen evolueren naarmate ze dingen meemaken.
Maar je moet niet beginnen piekeren, dat helpt je niks vooruit.
Liefs,

Gepost door: Bientje | 21-02-09

*** Als ik je een goede raad mag geven :Ga gewoon verder met je leven??Omkijken heeft echt geen zin..Ik heb ook gevochten,meermaals maar telkens ik in een rare bui ben brengt mijn vrouwtje redding en zet mij weer op aarde..En das maar goed ook !!! Ik ga ook gewoon door..natuurlijk zijn we veranderd maar dat mag ons niet beletten te leven toch ?..Leef weer !!!

Heel fijne zondag
Groetjes

Gepost door: Illness | 22-02-09

Dat kan allicht niet anders. Maak je daar dus liefst geen zorgen over. Maar dat is uiteraard gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Het beste, Anita!

En een prettige ZONdag, Anita!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 22-02-09

Ik snap je maar al te goed, als je midden in zo'n gevecht zit begin je idd te veranderen, te twijfelen aan verschillende dingen maar leer je ook te genieten van de allerkleinste dingen. Net daardoor zie je volgens mij in dat je je vroeger druk maakte om iets wat het niet eens waard was.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 22-02-09

Hallo Anita Niet te veel piekeren over het verleden,dat kan je toch niet meer veranderen.
Maar van iedere dag genieten,en inderdaad we worden ouder en we veranderen van uitzicht.
Heb daar ook een beetje moeilijk mee,maar dat heeft toch ook zijn charme.
Nog een fijne zondag verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 22-02-09

Anita Als ik jou mag een goede raad geven kijkt niet om wat voorbij is voorbij en kijkt met een goed gevoel de toekomst tegemoet, mischien gemakkelijker gezegd dan gedaan.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 22-02-09

het leven tekent een mens ...en dat hoort ook zo ...want door de vele gebeurtenissen in het is eender welke betekenis gaat een mens anders denken en voelen!! Ik hoop maar 1 ding dat je er possitief tegen over staat ..er vruchten van plukt van al die tegenslagen ...dat probeer ik toch te doen want alles wat een mens meemaakt is toch niet zonder een rede ...die eeuwige vraag ''waarom'' ??? Uit het leven leert men..en dat kan niet met onverschilligheid ...
lieve groet

Gepost door: mieke | 22-02-09

Lieve, lieve Anita... Laat de vergissingen van gisteren en de angst voor morgen, je dag van Vandaag niet verpesten...! Dikke knuffel, Ik kom je nog een aangename en rustige zondagavond toewensen, liefs, prulleke.xxx

Gepost door: nicole | 22-02-09

Hoi Anita,

Ik begrijp je maar al te goed, ik mis ook mijn onbezorgdheid, mijn ongeschonden lichaam, mijne energie en levenslust van vroeger. Troost, ik ben ook veranderd, het is enorm moeilijk om alles een plaats te geven en door te gaan met je leven, mijn behandelingen zijn nu 2 jaar geleden en toch kan ik nog niet verder met mijn leven, samen met mijn psychologe werk ik daaraan
groetjes en dikke knuffel
Sabine

Gepost door: sabine | 22-02-09

lieve Anita Wat kan ik zeggen? Ik heb nog nooit meegemaakt waar jij nu staat; ik kan dus weinig zeggen!!!
Luister naar je hart, naar jezelf en daarna denkt ik naar de omgeving van je... Ondanks wat je hebt meegemaakt ben je daardoor jij anita-angéle en dat maakt je uniek.... waarbij ik niet zeg dat het geen pijn doet of voor verwarring zorgt of dat je opzoek bent.... je bent wie je bent en ik ben blij met je te mogen kennis maken om wie je bent.... en de rest foert... als je er maar bent!

Gepost door: moekemama | 23-02-09

Dag Anita, iedereen die zo een strijd heeft moeten leveren overkomt dit. Ook mij... je leven wordt nooit meer zoals voorheen, hoe je ook je best doet. Je moet proberen afstand te nemen hoe te vroeger was, en enkel kijken naar de toekomst. Je moet dit als een tweede leven, een tweede kans zien. Gemakkelijk gezegd, ik weet het... het is moeilijk om niet achterom te kijken... ikzelf maak ook nog dikwijls die fout...

Gepost door: Annick | 23-02-09

anita....goede avond... natuurlijk ben je veranderd en daardoor niet slechter, integendeel !! Je bent er nog en dat is het voornaamste ! Trouwens iedereen verandert alle dagen en er zijn er die denken dat ze nog achttien jaar zijn, maar dat is zelfbedrog . Dus verder doen ! Enne namens Ben hartelijk bedankt voor de gelukwensen en hij zendt u vele kabouterknuffels ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 23-02-09

*** Heel fijne maandagavond Anita..

Groetjes

Gepost door: Illness | 23-02-09

zoiets laat sporen na dat kan niet anders, maar je hebt een nieuwe start en misschien niet meer naar het verleden omkijken maar naar de toekomst. Is makkelijker gezegd dan gedaan maar zou het in ek geval proberen.

Groetjes

Gepost door: Etje | 24-02-09

Hoi Anita,

ik kom je even een héél dikke knuffel brengen, heb zo het gevoel dat jij het nodig hebt
groetjes Sabine

Gepost door: sabine | 24-02-09

Hallo Anita Kom je een fijne dinsdag ,en een dikke knuffel.
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 24-02-09

Hallo Ik kom je een hele mooie woensdag toewensen
Groetjes

Gepost door: Perzik | 25-02-09

Dikke knuffel.
Ik herken je gevoelens. En die onbezorgdheid ...daar wacht ik ook nog op. Maar daar komt een relativeringsvermogen voor in de plaats.
Dikke knuffel.

Gepost door: els | 25-02-09

TIME TO LEARN TO LIVE WITH YOURSELF IS IMPORTANT
en geloof me je komt er wel
merciekes voor je steunende woorden

Gepost door: callemie | 26-02-09

*** Fijne donderdagavond Anita..
Hopelijk alles goed daar ??

Groetjes

Gepost door: Illness | 26-02-09

Anita Ik kom je een heel mooi weekend wensen, hopelijk valt het weer wat mee en kunnen we met volle teugen ervan genieten.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 27-02-09

ik kom je een heel fijn weekend toewensen,
greetzz

Gepost door: Anita | 28-02-09

Hoi Anita,

Ik kom je een héél fijn weekend toewensen
groetjes Sabine

Gepost door: sabine | 28-02-09

Lieve Anita Makkelijk zal het zeker niet zijn...vragen zullen er blijven want je leven is gans anders verlopen door die rotziekte.
Je kuren zijn afgelopen en nu moet je een nieuwe bladzijde omslaan of zelfs met een nieuw boek beginnen. Het zal terug een zoektocht worden naar jezelf (met en zonder masker)...naar je verlangens, je behoeftes, je wensen...jouw keuzes...
Ik hoop dat je een paar goede vrienden hebt waar je kan op steunen en die je stap voor stap proberen te helpen en te begrijpen en zeker begrijpen dat je leven nu eenmaal gans anders is geworden.
Neem je tijd lieverd om eerst en vooral met jezelf in het reine te komen en toch nog wat dingen te kunnen doen waar je jezelf kunt in vinden en waar je je goed in voelt!
Ik wens je heel veel sterkte toe en geef je een megaknuffel!

Liefs

Gepost door: Veerle | 02-03-09

ik heb een baaldag vandaag

Gepost door: mieke | 02-03-09

wat ik hier lees is soms ook op mij van toepassing... en ook ik begrijp soms mezelf niet meer... in plaats van blij te zijn met de toekomst, kijk ik ook soms teveel naar het verleden..

Gepost door: Annick | 02-03-09

De commentaren zijn gesloten.