09-05-09

Wie kan me helpen?....

Ik ging vanmiddag met ons Kyra een wandelingske doen.  Even verder is er in een klein bosje, een stukje afgemaakt, waar ons Kyra zonder leiband mag rondlopen.  Wij dus daarheen.  We waren er nog maar net, toen we een klein vogeltje zagen liggen op de grond, luid piepend en roepend op zijn ouders.

Gezien het kleine ding, letterlijk een vogel voor de kat zou zijn, heb ik het meegenomen en in een eigengemaakt nestje gezet.  Ondertussen heb ik het stukjes brood met melk gegeven en het prutske liet het zich heel goed smaken.

mei.09

Nu weet ik niet veel van vogeltjes af en weet dus ook niet welk vogeltje dit is en hoe ik het moet trachten in leven te houden. Kan iemand mij helpen?

17:18 Gepost door anita in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

sorry hoor kan je niet helpen

Gepost door: daemske | 09-05-09

Spijtig genoeg ken ik er ook niks van !!
Succes met het vogeltje !

Gepost door: Hello | 09-05-09

misschien een veearts telefonisch kontakteren of iemand die duiven heeft? Zelf weet ik er ook niets van..
Wel lief van je .... ik duim voor je!
grtjs,

Gepost door: moekemama | 09-05-09

Is er geen vogelopvangcentrum bij jullie in de buurt? Daar kun je hem dan het beste naar toe brengen. De dierenarts weet vast wel een adres. Veel sterkte met het kleintje! Wat een schatje!

Gepost door: Barbera | 10-05-09

een piepklein beetje ervaring... Op het eerste zicht herken ik het vogeltje niet.
Ik heb ooit een spreeuwtje grootgebracht. Het had nog geen plumen toen ik het vond. Toen heb ik de eerste dagen het vogeltje in een Quality Street doosje gezet met veel wc papier. Veel vocht gegeven (zo'n junifenspuitje is daar handig voor). Voor de rest heb ik vanalles geprobeerd (en het hapte gretig): brood met wat melk op, allerlei fruit... zeker en vast verkeerde dingen gegeven maar het vogeltje is groot geworden. Wormen zijn uiteraard ideaal. Van zaden gaan ze dood; dat kunnen ze nog niet verteren. Na 1 week heb ik het geluk gehad dat een man recht tgo mij op de trein me een vogelkooi heeft geschonken. Maar de meeste tijd vloog hij los (ik zat op kot) en zat hij op mijn schouder. Hij ging mee wandelen buiten en bleef altijd bij mij. Ik heb hem later gelost (was moeilijk want de vogel komt steeds naar je terug) en heb hem pas achtergelaten toen ik merkte dat hij het instinct had om te pikken in het gras achter wormen. Omdat hij nogal tam geworden was vrees ik wel dat hij misschien toch een vogel voor de kat was.
Ik wens je veel succes en zal het copiëren naa mijn blog en de vraag stelen via facebook. Misschien tref ik iemand die het weet.
Kom eens piepen straks naar eventuele reacties want deze namiddag ben ik naar mijn pianoauditie!
Als het je lukt om het ding in leven te houden zal je er veel plezier en vriendschap van krijgen. Je kan hem nadien loslaten id tuin en wie weet blijft hij je bezoeken achteraf!

Gepost door: tania | 10-05-09

jammer nog geen antwoord... niet op mijn blog en ook niet via facebook :-(
maar volgens mij misschien wel een koolmeesje
de tekeningen beginnen zich af te tekenen (geel op de borst, witte wangen...)
wormen gaan vangen zou ik zeggen :-)

Gepost door: tania | 10-05-09

Lief van je dat je dit doet ! Ik zou contact opnemen met het vogelopvangcentrum, doe ik ook regelmatig wanneer ik een gewonde vogel ofzo vind.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 11-05-09

vogel ken niks van vogeltjes... vind wel dat ie er snoezig uitziet... maar toen ik je vorige stukje las (was effe geleden dat ik hier kwam lezen) dacht ik meteen... 'hé, dit vogeltje ben je vast tegengekomen om jou GELUK te brengen...' lief dat je 'm zo verzorgt!

Gepost door: tricky | 11-05-09

Goedemorgen Anita Jammer genoeg kan ik je niet helpen,maar het vogelcentrum misschien wel.

Nog een fijne week verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 11-05-09

beste is even mee naar de plaatselijke dierenarts lopen ...daar kunnen ze je de beste raad geven ..

Gepost door: mieke | 11-05-09

en hoe is het met het vogeltje

Gepost door: mieke | 13-05-09

hallo Anita daar ken ik niks van, hopelijk lukt het je maar 't zal niet zo makkelijk zijn denk ik
groetjes

Gepost door: Borriquito | 13-05-09

hallo Anita ik hoop dat alles ok is met het vogeltje, maar ken er jammer genoeg niets van.
Lieve groetjes,
Patty

Gepost door: patty en freddy | 14-05-09

Anita ik zie in mijn tuin veel vinkjes en die hebben een donker blesje vanaf hun kopje tot aan de borst. Misschien is het een vinkje. Ik hoop dat het ondertussen al gegroeid is en op eigen pootjes kan overleven!Poezen in de buurt is hun vijand,ik zie hier in de tuin regelmatig hoopjes pluimen liggen. Tja ik kan de poezen moeilijk gaan opsluiten,het zijn de poezen van de buren ....

Gepost door: magda | 14-05-09

Hoi Anita,

hier ben ik weer, heb lang genoeg blogpauze genomen. Ik zou het echt niet weten hoe je dat vogeltje kunt helpen, vind het wel lief dat je dat verzorgen wil, je bent een lieve schat
groetjes Sabine

Gepost door: Sabine | 14-05-09

De commentaren zijn gesloten.