22-06-09

Hopelijk ooit.....

Hartelijk dank voor de vele en lieve verjaardagswensen.  Ik heb het momenteel heel druk en moet tamelijk veel op onze berg vertoeven, maar er breken weldra betere tijden aan.  Ik kom zeker terug....  op 25 juni is het juist 2 jaar geleden dat mijn borstamputatie werkelijkheid werd....  nog steeds moeilijk.... nog niet gewend aan dat spiegelbeeld....

lopend langs de spiegel
zie ik opeens,
ongewild
mijn eigen spiegelbeeld.

En ik merk dat ik
niet langer schrik
niet wegkijk
om de lege
platte plek
niet te zien.

En ik voel dat ik
verbaasd ben
en ontroerd
door de broosheid
de breekbaarheid
de onschuld
van mijn geschonden bovenlijf.

En ik zie
dat a-symetrie
zijn eigen schoonheid heeft.

misschien ooit...  maar nu nog echt niet.verdriet15


19:36 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

13-06-09

Ben ik even fier zeg !!!!!Zondag 7/6 om 7u 's morgens op de Nationale Luchthaven: een onwaarschijnlijke afspraak voor laatstejaars ASO, maar voor Stijn Bettens, Stef Cornelis en Wouter Gins (alle uit 6 WeWi) is het een grote dag! Het Europees Bureau voor Ruimtevaart ESA organiseert namelijk naar tweejaarlijkse gewoonte een symposium over ruimte-onderzoek met behulp van ballonnen en sondeerraketten en aanverwante domeinen. Ook voor zgn. 'space-education' is er aandacht en het is precies in dat verband dat onze leerlingen gaan deelnemen aan dat symposum. Niet enkel als toehoorder, maar als spreker! Stijn zal het woord voeren namens een ruimer team, want niet iedereen kan mee; het is juni en er zijn ... examens :-(

In zijn uiteenzetting zal Stijn de symposiumgangers (het neusje van de zalm - wereldwijd - in de genoemde onderzoeksdomeinen) uitleggen waar de vrijwilligers van het SP. ACE project van ons college de afgelopen twee jaar zoal mee bezig geweest zijn. Dat is niet iedereen gegund: voordat je als spreker mag optreden op een symposium moet je eerst een artikel insturen (een zogenaamd 'abstract') waarin je schetst waarover je wil praten. Experts terzake nemen dat door en enkel de meest interessante en vernieuwende voorstellen worden goedgekeurd. Het is dus een dikke pluim voor onze leerlingen, voor het SP. Ace project en voor het hele college dat we nu voor de derde keer OP RIJ (!) die internationale erkenning krijgen!

Volg de 'avonturen' van Stijn, Stef en Wouter in het Duitse Bad Reichenhall van maandag tem zondag.  (E. de Schrijver - leraar wetenschappen)

 

10:10 Gepost door anita in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

05-06-09

Hoog tijd...

... om weer eens een blogje te brengen, maar ik heb gewoon geen tijd !

Dat KanActief-programma waar ik met gestart ben, vergt gewoon zoveel tijd dat ik niet meer achter dat PC'tje raak.  Maar ik kom terug hoor mensen...  wacht maar...  eens mijn fitness-programma achter de rug, kan je me terug in blogjesland verwachten.

Nu wens ik jullie een heel prettig weekend en tot later.....

 

weekend62

 

 

23:29 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |