30-10-08

Dichter-, dichter- en dichterbij.....

de nacht van griezels2008-10-30-a

en spoken komt heel dichtbij...  en voor mij komt de dag van die griezels weer heel, maar dan ook heel dicht bij.  Morgen mag ik weer voor mijn driewekelijkse baxter naar onze befaamde, beruchte en beroemde berg, letterlijk en figuurlijk.....  dit voor de 13de keer (is dit symbolisch met halloween????? - of mag ik niet bijgelovig zijn????)

 

Ik wens jullie allen een hele fijne Halloweenavond.

21:23 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

27-10-08

Halloween...

nog enkele dagen en de griezels2008-10-27-a

komen weer tevoorschijn, het is bijna Halloween...  langzaam maar zeker waait dit herfstfeest uit Amerika over naar onze contreien...  vele huizen zijn in de ban van het mysterieuze en veranderen stilaan in mystieke spookhuizen.

Ook bij ons verschijnen de spoken.  Maar wel die van het lieve type, ze scheppen een gezellige kaarsjessfeer op deze donkere dagen.2008-10-27-b  Pompoenen worden uitgehold en ook zij kijken ons lachend aan met hun flikkerende thelichtjesogen. 2008-10-27-c

Van hun ingewanden maken we volgend soepje:

Voor 4 personen:  500 gr. pompoen, 1 preiwit, 1 banaan, 165ml kokosmelk (blik), 2 cm verse gember 8 dl kippenbouillon (1.5 blokje opgelost in 8 dl heet water), 2 eetlepels olijfolie, 2 koffielepels kerriepoeder, peper en zout.

Voor de afwerking: 1 dl room en 1 mespuntje kerriepoeder.

Snij het preiwit in ringen, het vruchtvlees van de pompoen in blokjes, de banaan in stukjes, schil en rasp het stukje gember.  Kruid de room met zout, peper en een mespuntje kerrie en klop halfstijf op.  Zet de room koel weg tot u de soep opdient.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote kookpot en stoof de prei glazig (niet laten kleuren).  Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte gember en 2 koffielepels kerrie toe en laat nog 5 minuutjes stoven.

Overgiet met de kippenbouillon en kokosmelk, dek af en laat het geheel nog 15 à 20 minuten koken op een zacht vuurtje.2008-10-27-d

Mix de soep fijn en leng ze indien nodig aan met wat water.  Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog een beetje kerrie.

Afwerking:  giet de soep in soepkommetjes en verdeel over elk kommetje wat halfopgeklopte kerrieroom en dien onmiddellijk op.  Tip:  de soep kan ook perfect zonder room worden gegeten.  U kan ze nog een extra smaaktoets geven door er een 1/2 dl sherry aan toe te voegen.

 

Smakelijk en....

 

2008-10-27-e

11:59 Gepost door anita in Actualiteit | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

25-10-08

Winteruur staat voor de deur

Dit weekend spelen we opnieuw met de tijd.2008-10-25-e

In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 oktober draaien we de klok een uur achteruit en gaat de wintertijd opnieuw in. We kunnen dus een uurtje langer slapen.


Energie besparen
In de nasleep van de oliecrisis van 1973 voerde Frankrijk de zomertijd in 1976 in om energie te sparen. De Britse eilanden kenden de zomertijd al van daarvoor en de Benelux volgde in 1977. De Europese en Belgische regelgeving leggen de zomer- en de wintertijd op, met als laatste wapenfeit een Koninklijk Besluit van 19 december 2001, gebaseerd op richtlijn 2000/84/EG van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 19 januari 2001.

Uur langer slapen

Zondagmorgen 26 oktober om 03.00 uur draaien we de klok een uur achteruit, zodat we op GMT+1 (GMT is min of meer de wereldtijd UTC) komen in plaats van GMT+2, en zodat het eensklaps 02.00 uur wordt. Slimmerds verrichten deze operatie voor het slapengaan en niet midden in de nacht. Men zal dus een uur langer kunnen slapen of andere nachtelijke activiteiten kunnen verrichten. 2008-10-25-cl

Wie nachtdienst heeft, zal een uur langer werken, tenzij er een regeling is.

Ezelsbruggetje
Voor wie telkens twijfelt of men bij het ingaan van zomer-of wintertijd de klok voor- of achteruit moet zetten, is er een makkelijk ezelsbruggetje: in het 2008-10-25-b

VOORjaar gaat de klok een uur VOORuit.
Dankzij de zomertijd kunnen we 's avonds langer van het daglicht profiteren en is er minder elektrisch licht nodig.

Tegenstanders
De Belgische Vereniging tegen de Zomertijd (BVZT) is al jaren tegen de ingreep, met als argument dat die schadelijk zou zijn voor de gezondheid. De organisatie heeft het over van een "schending van de mensenrechten". Onder aanhaling van rapporten en publicaties met een verschillende graad van wetenschappelijkheid, ziet de BVZT een relatie tussen enerzijds slaperigheid, overconsumptie van slaap- en kalmeringsmiddelen (met alle gevolgen vandien voor de ziekteverzekering), verkeersonveiligheid en anderzijds de zomertijd. Die is ook de oorzaak van een verhoging van luchtverontreiniging en fotochemische polluenten. (belga/tdb)

 

2008-10-25-a08:49 Gepost door anita in Actualiteit | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

24-10-08

Wie kan mij helpen....

ik sta in twijfel...  mijn man heeft teveel cholesterol (zoals zovele) en wij eten graag (dus tamelijk veel) frietjes....100nu schijnt het datactifry_product
SEB zo'n uitermate cholesterolvriendelijke friteuse heeft.  Is dat wel waar en zijn die frietjes inderdaad lekker?  Ik sta in twijfel...  kopen... niet kopen....  kunnen jullie me raad geven?  Zo'n ding kost wel vlug ongeveer 180 à 200 euro.  Heeft iemand deze friteuse?

Help !!!! Wat moet ik doen ??????

06:00 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

23-10-08

Even uit...

Vandaag hen ik nu eens echt niks op mijn agenda staan....  een hele rustige dag dus...

Het zonnetje19_zonnetjes
doet z'n best er een aangename herfstdag van te maken, daarom...  jas aan...  wandelschoenen aan...  hondensnoepjes en poepzakjes in heuptasje...  en...  hond_116
Kyra!!!!!!!!!! bomen15
we gaan naar 't bos !!!!!!!!!!!!!!!

 

Voor jullie allen een hele fijne donderdagnamiddag.....

11:21 Gepost door anita in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

22-10-08

Herfst

h004

Herfst dat is voor mij, vallende bladeren,
gouden kleuren, regen en wind.

 

oma

Herfst is ook, een mens...met veel ervaring,
haren grijs en heel wijs.

 

 

 


boom-44

Herfst....een bos vol kleuren
kerkhof gebeuren, doden herdenken.

 

Herfst,....
maanden vol van charme,
Ik zou ze,
willen omarmen.

 

ab

17:43 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

17-10-08

Geen nieuws, goed nieuws....

laten we er dus maar vanuit gaan.... geen nieuws, goed nieuws.

Nu moet ik zeggen dat ik een overdrukke week gehad heb, maar ik ben erdoorheen gekomen.

maandag

Maandag ben ik, zoals gemeld in mijn vorig postje, met mijn vriendin naar het voedingssalon geweest.  Veel volk, zoals verwacht, veel gezien (elk jaar hetzelfde natuurlijk) en moe, moe, moe.... hardstikke moe !!!

dinsdag

Dinsdag ben ik, na mijn bezoekje aan Gasthuisberg, bij mijn andere vriendin en lotgenote geweest,  heb haar een beetje trachten op monteren en getracht haar een beetje moed in te spreken. Gisteren moest ze terug een chemo krijgen en ze  is zo verdomd ziek geweest van de vorige.

woensdag

Woensdag langs 'Kind en Preventie' geweest om te zien of ons lokaal in orde was om op donderdag de consultatie te laten doorgaan.

donderdag

Donderdag, samen met mijn overbuur eens aan 't rommelen geweest in de kelder, jongens.... wat een rommel is het daar!!!!

vrijdag

Vrijdag (vandaag dus) voor de zoveelste keer naar onze beroemde berg en eens lekker lui de Leuvense winkelstraten onveilig gemaakt.

En voor morgen en overmorgen, wens ik jullie

 

weekend79

20:15 Gepost door anita in Borstkanker | Permalink | Commentaren (25) |  Facebook |